Naslovna Info Gradiška Poslanik u PS BiH Đorđo Krčmar: Nisam se pridružio DNS-u

Poslanik u PS BiH Đorđo Krčmar: Nisam se pridružio DNS-u

Gradiška – Nezavisni poslanik u Parlamentu BiH Đorđo Krčmar kaže da još nije donio odluku da li će se poslije napuštanja SDS-a pridružiti nekoj političkoj partiji.

Spekulacije o nastavku Krčmarove političke karijere podgrijalo je njegovo nedavno prisustvo skupu DNS-a u Gradišci na kome su uručene članske karte novim članovima među kojima je više od stotinu bivših SDS-ovaca.

– Nisam pristupio DNS-u. Pozvan sam na skup, jer me ljudi iz DNS-a uvažavaju, a u toj stranci su i dvojica mojih sinova. To što je 370 nekadašnjih članova SDS-a prešlo u DNS jasno govori o odnosu rukovodstva SDS-a prema svom članstvu. Moja doskorašnja stranka nije imala sluha da razgovara o stanju nego su mnoge stvari rješavali preko koljena. Sada je DNS druga stranka po jačini u Gradišci, odmah iza SNSD-a – rekao je Krčmar i dodao da na njegovu odluku čeka oko 200 članova SDS-a koji su spremni da ga slijede.

Na pitanje kako će na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH glasati za modifikovani prijedlog izmjena zakona koji se tiču akciza, s obzirom na to da je kao poslanik SDS-a bio protiv ranijeg rješenja, Krčmar je rekao da sve zavisi od toga šta je ponuđeno u inoviranom rješenju.

– Zakonski prijedlog još nisam vidio. Vidjeću u kom pravcu ide ponuđeno rješenje i da li je obezbijeđena transparentnost trošenja novca koji će biti prikupljen od rasta akciza. Kada sve to sagledam odlučiću kako ću glasati – rekao je Krčmar.

Podsjećamo, Krčmar je ranije izjavio da je sam sa duplo više glasove pobjeđivao svoje protivkandidate, te da je za parlament BiH dobio 8.600 glasova u Gradišci od ukupno 21.000, koliko ima izborna jedinica, što je najviše u istoriji SDS-a.

Upravo zbog tog uspjeha Krčmara žele mnoge partije u Gradišci, jer kako je već rekao na njegovu odluku čeka preko 20 mjesnih odbora SDS-a.

(Poslanik Đorđo Krčmar i drugi čovjek OO PDP-a u Gradišci, inače predsjednik Kluba odbornika u SO-e Radislav Dončić)

Prema njegovim riječima, kao nosilac liste doprinio je povećanju broja glasova za 37.000 u svojoj izbornoj jedinici.