Naslovna Info Gradiška Poslanik Dunjić suspendovan, Mihajlović i Pjanić isključeni iz SDS-a

Poslanik Dunjić suspendovan, Mihajlović i Pjanić isključeni iz SDS-a

GRADIŠKA – Osnivač SDS-a u Gradišci i aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini RS Slavko Dunjić sinoć je suspendovan iz organa stranke na lokalnom nivou. Ovome je prethodila višesatna burna rasprava.

Suspenzija i isključenja istaknutih članova SDS-a prouzrokovali su burne potrese na političkoj sceni u Gradišci. U obrazloženju OO SDS-a oko izređenih mjera navodi se je ova trojka djelavala na destabilizaciji skupštinske većine u Gradišci.

Poslanik Dunjić tvrdi da je njegova suspenzija donesena sa namjerom da  se on isključi iz narednih stranačkih izbora, a da bi već u maju mogao da se vrati u redove OO SDS-a u Gradišci, pa čak da bude i predsjednik.

– I dalje sam član stranke, mogu da biram i odlučiću da li ću biti biran. Mihajlović i Pjanić su odlično radili i kao “nagradu” su dobili isključenje iz stranke. Ipak, presudnu riječ će dati Glavni odbor SDS-a , jer ćemo se žaliti – istakao je Dunjić koji nije krio razočarenje.

Narodnom poslaniku Slavku Dunjiću za zlo se uzima njegovo kritikovanje predsjednika SDS-a  Mladena Bosića i načelnika opštine Bosanska Gradiška Zorana Latinovića.

Do snažnih raskola u gradiškom SDS-u došlo je posljednjih dana minule godine kada je sa funkcije direktora Doma zdravlja  smijenjen Tihomir Mihajlović, a na to mjesto imenovan Milan Švraka /PDP/.

Bolji poznavaoci političkih prilika već sada prognoziraju da je izvjesno da će četvoro od devet odbornika ove stranke formirati  samostalni klub, pa je veliko pitanje ko će već na narednom skupštinskom zasjedanju imati skupštinsku većinu koja je okupljena oko SDS-a.

Osim toga Slavko Dunjić vjeruje da  će Glavni odbor SDS-a biti na njegovoj strani, jer vjeruje da iza njega stoje “jaki” ljudi iz Glavnog odbora i Predsjedništva stranke, a sve se glasnije govori da će se upravo on kandidovati  na predstojećim stranačkim izborima da preuzme kormilo od Mladena Bosića.