Naslovna Info Poslanici PDP-a glasali za privatizaciju Robne kuće “Boska”

Poslanici PDP-a glasali za privatizaciju Robne kuće “Boska”

BANJALUKA – Uprava Tržnog centra “Boska” saopštila je danas da su svi prisutni poslanici PDP-a na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o privatizaciji Robne kuće “Boska” glasali za taj prijedlog Vlade Srpske, te time direktno uticali na izbor sadašnjeg većinskog vlasnika i potpisivanje kupoprodajnog ugovora.

U saopštenju se podsjeća da su za privatizaciju “Boske” glasala 53 poslanika, 14 ih je bilo protiv, a niko uzdržan.

“Iz stenograma sjednice jasno je vidljivo da se poslije obrazloženja prijedloga odluke o prodaji akcija državnog kapitala Robne kuće ‘Boska’ niko od prisutnih poslanika nije javio za raspravu po ovoj tački dnevnog reda, uključujući i poslanike iz PDP-a, koji svih ovih godina najglasnije pričaju protiv privatizacije ‘Boske’ za koju su sami glasali, nakon čega se pristupilo glasanju i odluka je donesena”, ističe se u saopštenju.

Uprava ovog tržnog centra poziva predstavnike svih političkih partija da prestanu da koriste “Bosku” za međustranačke obračune i “Boski” omoguće normalan rad i funkcionisanje.

Uprava najavljuje da će u narednom periodu nastaviti da obavještava javnost o rezultatima rada “Boske” u postprivatizacionom procesu.

Srna