Naslovna Info Gradiška PORUKA KNJIGE “POBJEDA SRPSKE” JE DA BEZ DRŽAVE NEMA SLOBODE

PORUKA KNJIGE “POBJEDA SRPSKE” JE DA BEZ DRŽAVE NEMA SLOBODE

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci večeras je predstavljena knjiga predsjednika SNSD-a Milorada Dodika “Pobjeda Srpske”, čija je osnovna poruka da bez države nema ni slobode.

Urednik i recenzent knjige Milan LJepojević rekao je novinarima da knjiga ima dva naslova – “Pobjeda Srpske” i “Srcem za Srpsku”, i sadrži govore predsjednika SNSD-a Milorada Dodika iz predizborne kampanje 2016. godine.

“Osnovna poruka ove knjige je da bez države nema ni slobode, a osnovna odrednica je da se u načinu odbrane Republike Srpske predsjednik Dodik rukovodi, ne svojim protivnicima, već vrijednostima koje brani, a to su Republika Srpska, srpski narod i građani Srpske, naš način života, naše slave i naše vrijednosti”, zaključio je LJepojević.

Recenzent knjige Franc Sošnja istakao je da je vrijednost knjige “Pobjeda Srpske” u tome što predsjednik Dodik u kampanji govori o stvarima koje sada dešavaju, odnosno ima sposobnost da predviđa političke događaje.

Potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Ognjen Žmirić naveo je da knjiga “Pobjeda Srpske” sadrži i govore predsjednika Dodika sa tri predizborna skupa na području opštine Gradiške, tokom kampanje za posljednje lokalne izbore.

Žmirić je naglasio da knjiga govori i o tome da je 2016. godine bilo jako važno ostvariti izbornu pobjedu, ne samo zbog Saveza nezavisnih socijaldemokrata, nego i zbog Republike Srpske.

“Neki ljudi tada nisu vjerovali u ono što govori predsjednik Dodik, ali sve što je govorio ostvarilo se nakon izbora i jasno pokazalo odnos vlasti u Banjaluci i Sarajevu”, naveo je Žmirić.

On je dodao da je Dodik tada govorio i o tome kako će se Savez za promjene ponašati na vlasti u Sarajevu.

“Neki u to nisu vjerovali, ali poslije izbora se dosta toga pokazalo i reflektovalo na određene političke subjekte, koji su nakon pokazivanja svoje politike doživjeli enormno osipanje”, dodao je Žmirić.

Promociju knjige “Pobjeda Srpske” u Gradišci organizovala je Opštinska organizacije SNSD-a.