Naslovna Info Gradiška Porodici Dragaš krov nad glavom

Porodici Dragaš krov nad glavom

Gradiška – Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš posjetio je juče višečlanu porodicu Aleksandre Dragaš kojoj je ovo ministarstvo pomoglo da dobije krov nad glavom, prenosi Glas Srpske.

Porodica Dragaš, koja je devedesetih godina prošlog vijeka izbjegla iz Pakraca, donedavno je živjela u baraci, a lani im je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica dodijelilo 30.000 maraka za dovršetak izgradnje kuće. Čordaš je napomenuo da je Vlada RS na području Gradiške za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih izdvojila više od 300.000 KM, a još oko 300.000 obezbijeđeno je iz programa OPEK-a.

Aleksandra Dragaš, koja je sa mužem i četvoro djece, od kojih je dvoje sa posebnim potrebama, živjela u veoma teškim uslovima, kaže da im mnogo znači svaka pomoć.

– Živjeli smo u neuslovnim prostorijama, a nismo imali ni kupatilo. Jedina primanja su dječiji dodatak i dnevnice koje muž zaradi. Zahvalna sam ministarstvu koje nam je pomoglo da sagradimo kuću – istakla je Dragaševa.

U Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica su kazali da u naredne četiri godine u RS planiraju izgradnju oko 5.400 stambenih jedinica za izbjegla i raseljena lica.