Naslovna Info Gradiška Pomoć đacima u Novoj Topoli: Odlikašima po 100, a vukovcima po 200...

Pomoć đacima u Novoj Topoli: Odlikašima po 100, a vukovcima po 200 KM

NOVA TOPOLA – Znanje i trud učenika Osnovne škole “Petar Kočić” u Novoj Topoli vrijedno su nagrađeni na današnjoj dodjeli svjedočanstava, kada su najbolji učenici završnih razreda, osim znanja, iz ove škole ponijeli i novčane nagrade.

Njihov vrijedni rad primijetili su Slobodan i Nedeljko Šušnjar, porijeklom iz Nove Topole, s adresama u Americi i Australiji, koji nisu štedjeli da nagrade znanje đaka iz svog rodnog kraja.

Radivoj Popović, direktor OŠ “Petar Kočić” Nova Topola, za “Nezavisne” je rekao da su juče najboljim učenicima, osim svjedočanstava i poklon-knjiga, dodijelili i novčanu nagradu koja je stigla iz Australije.

“Svi odlični učenici devetih razreda su iz Australije i Amerike dobili novčane nagrade od po 100 KM, svim vukovcima stiglo je po 200 KM, a đak generacije je nagrađen sa 500 KM”, rekao je Popović.

Dodao je da su dobrotvori iz Amerike i Australije prepoznali uspjeh djece iz ove škole.

“Oni su takođe htjeli da pokrenu udruženje za pomoć školama, ali zbog situacije izazvane virusom korona i nemogućnosti putovanja sa kontinenta na drugi kontinent to se prolongira, no ipak su odlučili i da na ovaj način pomognu”, kazao je Popović.

Istakao je da su im, kako uprava škole, tako i ovi učenici, veoma zahvalni na nesebičnoj pomoći.

“Ova dva dobrotvora obećala su nam i novčanu pomoć od 100.000 dolara za opremanje kabineta naše škole”, naveo je Popović.

Gorica Grkavac, učenik generacije ove škole, kazala je za “Nezavisne” da iz školskih klupa odlazi bogatija za niz novih znanja i sposobnosti te da je zahvalna donatoru koji je odlučio da napravi ovo dobro djelo.

“Žao mi je što odlazim i to što deveti razred nismo završili u školskim klupama, ali se radujem polasku u srednju školu. Zahvaljujem direktoru, a takođe i nastavnicima koji su me izveli na pravi put”, kazala je Gorica Grkavac.

Dodala je da se nada da će ispuniti i buduće ciljeve te da je ponosna što je bila učenik generacije OŠ “Petar Kočić.”

Dobrotvoru iz Australije Slobodanu Šušnjaru ovo nije prva nesebična pomoć koju je poslao u RS.

Prije nekoliko dana iz Melburna, gdje živi, bogate nagrade je donirao i vukovcima OŠ “Sveti Sava” u Istočnom Sarajevu.