Naslovna Info Gradiška Policijski službenici Policijske uprave Gradiška učestvovali u obilježavanju ,,Svjetskog dana sjećanja na...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška učestvovali u obilježavanju ,,Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“

GRADIŠKA – Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, učestvovali su danas u obilježavanju ,,Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“, a koji je organizovao Auto moto savez Republike Srpske, Auto moto društvo Gradiška i Crveni krst Gradiška.

U sklopu obilježavanja navedene aktivnosti, volonteri članova kluba mladih Crvenog krsta Gradiška, su na platou ispred Kulturnog centra Gradiška, izveli pokaznu vježbu u pružanju prve pomoći u slučaju saobraćajne nezgode, dok su policijski službenici Policijske uprave Gradiška, vršili obezbjeđenje lica mjesta i uviđaj saobraćajne nezgode.

Cilj ove aktivnosti jeste sjećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda, ali i podizanje svijesti kod učesnika u saobraćaju o poštovanju zakonskih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kako bi se smanjile posljedice saobraćajnih nezgoda.

U organizaciji ,,Svetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“ učestvovali su i predstavnici Grada Gradiška i Profesionalne vatrogasne jedinice.