Naslovna Info Gradiška Policijski orkestar MUP-a RS održao konecert u Gradišci

Policijski orkestar MUP-a RS održao konecert u Gradišci

GRADIŠKA – Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prvi put je nastupio pred gradiškom publikom. Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška odjekivali su zvuci kompozicija “Marš na Drinu”, “Tamo daleko”, “Pukni zoro” i ostale kompozicije.

Ovaj orkestar čini formacija od 20 profesionalnih muzičara, koji od kraja 2017. godine do danas nastupaju širom Republike Srpse ali i svijeta, poručuje rukovodilac orkestra Jelena Atlagić.

“Prvi naš nastup je bio za Dan Republike 2018. godine kada smo se predstavili široj javnosti. 2019. godine smo započeli turneju po većim gradovima i opštinama Republike Srpske i jedan od gradova u kojem nismo bili do sada je Gradiška. Pandemija nas je sprečavala da to ranije uradimo ali evo danas smo tu.”

Što se tiče samog orkestra, karakteristično je da njegove članove ljudi vežu za policiju, pa često misle da su oni ujedno i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok su oni samo muzičari MUP-a i sviraju takvu muziku, ističe dirigent pomenutog orkestra Dušan Pokrajčić.

Ovaj koncert je poklon Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Gradišci, poručuje načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

“Zbog čitave situacije sa pandemijom nismo uspjeli prije da održimo koncert, evo sada je ovo fantastična prilika i lijepo vrijeme gdje će Ministarstvo unutrašnjih poslova predstaviti svoj orkestar koji djeluje već nekih tri godine. Ovaj orkestar ima međunarodni karakter, svirali su u Austriji, Srbiji, Rusiji i u drugim zemljama. Kao što je poznato MUP kroz više svojih aktivnosti koje sprovodi nastoji da prezetnuje svoj radi i da ostvari što bolji odnos i kontakt s građanima.”

Da su građani prihvatili orkestar govori i slika prepunog platoa ispred Kulturnog centra Gradiška, kojim su odjekivali poznati hitovi patriotskih pjesama. 

Izvor: Micromreza.com