Naslovna Info Gradiška Policijska uprava Gradiška: U avgustu evidentirano 68 migranata

Policijska uprava Gradiška: U avgustu evidentirano 68 migranata

GRADIŠKA – Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u avgustu je evidentirano 68 migranta, a stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće s obzirom da je smanjen broj krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, rekao je načelnik ove uprave Bojan Škorić.

On je rekao da su na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u avgustu evidentirana 32 krivična djela, što je za 8,6 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, a ukupno su rasvijetljena 33 krivična djela.

“Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 12 krivičnih djela, a rasvijetljeno 13, od kojih su dva djela po nepoznatom izvršiocu iz prethodnog perioda”, rekao je Škorić na konferenciji za novinare.

On je istakao da su u avgustu evidentirana 23 narušavanja javnog reda i mira, što je za 14,8 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, te da nije evidentirano nijedno narušavanje u većem obimu, odnosno sa pet ili više izvršilaca.

Škorić je naveo da je smanjen broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 6,8 odsto, te da se u avgustu dogodila jedna saobraćajna nesreća sa smrtno stradalim licem.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da su od evidentiranih 32 krivična djela, 29 iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Od evidentiranih 29 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta u avgustu, rasvjetljeno je 28, kao i dva krivična djela iz proteklog perioda. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 27 izvještaja protiv 31 lica”, naveo je Mišetić.

On kaže da je evidentirano 14 krivičnih djela protiv imovine od kojih je rasvjetljeno 13, kao i dva krivična djela iz prethodnog perioda.

“Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirana su dva krivična djela, dok je iz oblasti zloupotreba opojnih droga evidentirano pet prekršaja”, dodao je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković rekao je da su u avgustu evidentirana 30 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira koje je počinilo 28 lica, protiv kojih je podneseno deset zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 15 prekršajnih naloga.

Trifković je naveo da je u avgustu evidentirana je 41 saobraćajna nezgoda, od kojih je 11 sa posljedicama po lica, a 30 sa materijalnom štetom.

On je istakao da je ukupno evidentiran 1.931 prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji su sankcionisani sa 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 1.787 prekršajnih naloga.

“Iz saobraćaja je isključeno 165 vozača, od toga 107 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 41 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, dva zbog upravljanja motornim vozilom pod uticajem droga, dok je 15 isključeno iz ostalih razloga”, rekao je Trifković i dodao da su iz saobraćaja isključena 62 vozila.