Naslovna Info Gradiška Policijska uprava Gradiška obilježila Dan policije Republike Srpske

Policijska uprava Gradiška obilježila Dan policije Republike Srpske

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiška danas su obilježili Dan policije Republike Srpske, a služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, ispred spomen ploče odata je počast poginulim pripadnicima u prethodnom otadžbinskom ratu kao i preminulim pripadnicima nakon rata.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, u obraćanju novinarima, istakao je da je danas 29 godina od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a zbog postojećih epidemioloških mjera, Policijska uprava Gradiška, skromno je obilježila Dan policije, prije svega da se sjetimo kolega koji su dali svoje živote za slobodu i ovo stanje u kojem mi danas živimo.

-Shodno tome, služenjem parastosa, ispred spomen ploče u prostorijama Policijske uprave Gradiška, odata je počast za 19 poginulih pripadnika Policijske uprave Gradiška u prethodnom otadžbinskom ratu kao i za 9 preminulih pripadnika ove Uprave nakon rata – rekao je Škorić.

On je dodao da su u godini koja je iza nas ostvareni dobri rezultati kada je u pitanju stanje bezbjednosti ove PU, kao i u prva tri mjeseca 2021. godine, navodeći da ćemo u takvom stanju nastaviti i završti i ovu godinu.

Škorić je istakao da Policijska uprava Gradiška kontinuirano sprovodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te je i ovom prilikom apelovao na sve građane da maksimalno poštuju sve mjere, jer samo na taj način možemo izaći iz svega ovoga.

Dan policije, skromno je obilježen i u Policijskoj stanici Srbac.

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.