Naslovna Info Gradiška POLICAJCI IZ GRADIŠKE I SRPCA DAROVALI KRV

POLICAJCI IZ GRADIŠKE I SRPCA DAROVALI KRV

GRADIŠKA – Pripadnici Policijske uprave Gradiška učestvovali danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u okviru programa obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Zamjenik načelnika Policijske upreve Gradiška Bojan Škorić, koji je krv dao deseti put, naveo je da će u ovoj dvodnevnoj akciji, danas i sutra, učestvovati 44 policajca iz Gradiške i Srpca.

Škorić je istakao da je cilj akcije da policajci pomognu onima kojima je ova dragocjena tečnost najpotrebnija i da pokažu da, osim obavljanja redovnih poslova, građanima mogu da pomognu i na drugi način.

On je rekao da pripadnici Policijske uprave Gradiška, osim što učestvuju u svojoj redovnoj godišnjoj akciji, često daju krv i u okviru akcija koje organizuje Crveni krst, a da ima i onih koji su redovni davaoci.

Među pripadnicima Policijske uprave Gradiška koji su najviše puta dobrovoljno dali krv su Dejan Gvozden i Goran Milanović.

Gvozden, koji je danas krv dao 46. put, naveo je da je prvu dozu dao 2000. godine kada je još bio učenik Škole unutrašnjih poslova u Banjaluci, te da od tada redovno daje krv i da će nastaviti sve dok ga zdravlje služi.

On je naglasio da je ponosan i zadovoljan što na ovaj način može nekome da pomogne, i što je, prema broju darovanih doza krvi, jedan od rekordera među gradiškim policajcima.

Milanović je danas krv dao 32. put i kaže da se prvi put na ovaj humani čin odlučio zbog solidarnosti sa kolegama koje su učestvovale u ovoj akciji, a da ga je motivisalo da i dalje daje krv to što je uvidio da nekome na taj način može mnogo pomoći.

On je dodao da njegovu krvnu grupu, A negativnu, ima oko sedam odsto ljudske populacije i da je mnogo puta namjenski dao krv za poznatog primaoca.

U Službi za transfuziju u Gradišci kažu da su trenutne zalihe krvi zadovoljavajuće i da akcija koju organizuje Policijska uprava uvijek dobro dođe da se zalihe dodatno popune.

Srna