Naslovna Info Gradiška POKLON DJECI: Žene iz Gradiške uručile bonove za sportsku opremu

POKLON DJECI: Žene iz Gradiške uručile bonove za sportsku opremu

GRADIŠKA – Grupa žena iz Gradiške uručila je 15 bonova vrijednosti po 100 KM za djecu članova Udruženja amputiraca.

Njima je ovim putem omogućena nabavka sportske opreme. Žene koje je predvodila narodna poslanica Ranka Perić Romić interesovale su se i za status amputiraca, te njihove aktivnosti.

– Razgovarali smo o problemima s kojim se susreće Udruženje amputiraca “Udas” Gradiška, kao i njihovim potrebama koje možemo zajedno rješavati. Ova druženja i razgovore smatramo obostrano korisnim – rekla je Ranka Perić Romić za Srpskainfo.

S njom su u posjeti amputircime bile i Stana Balaban, Aleksandra Kodić, Dejana Ninković, Marica Bubulj, Danka Mikić,  Diana Lučar, Nevena Pećanin, Slađana Šinik, Tanja Tomić Jokić, Olivera Čengija, Nataša Ristić i Danijela Rauš.

Saša Dejanović, predsjednik Udruženja amputiraca “Udas”, naglašava dobru saradnju s lokalnom upravom. Godišnji budžet Udruženja  je 12.000 KM.

Ova donacija obezbijeđena je iz gradskog budžeta, što je za amputirce od ključne važnosti.

– Bez obzira na pomoć i razumijevanje gradske uprave, “Udas” opterećuje više problema. To su nepostojanje kancelarije u našem vlasništvu, jer sada koristimo iznajmljene prostorije – rekao je Dejanović.

Takođe ističe i neravnopravan položaj u pogledu ostvarivanja olakšica za tuđu njegu i pomoć.

Članovi Udruženja “Udas” pohvalili su se svojim gošćama i uspjesima u sportu, i to paratekvandou, košarci i karateu, jer su na regionalnim i republičkim takmičenjima osvojili više nagrada i diploma.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović