Naslovna Info Gradiška Pojačana kontrola brzine kretanja vozila na području PU Gradiška

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila na području PU Gradiška

GRADIŠKA – Policijska uprava Gradiške obavještava vozače motornih vozila da se do 10. maja 2020. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, vrši kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskih sistema ”Gatso”, tzv. ”presretači”.

Evidentiranje prekršaja vršiće se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku, s tim što će prekršaji evidentirani u odlasku biti sankcionisani direktnom kontrolom, a u dolasku naknadnom obradom, te će vozači dobiti obavještenje o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

Takođe, od 23.04.do 31.05.2020. godine, kontrola brzine kretanja vozila vršiće se i automatskim uređajem za mjerenje brzine ’’Tru Cam I ’’. Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Bitno je napomenuti da navedeni uređaji posjeduju memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.