Naslovna Info Gradiška Pogoršana epidemiološka situacija u Gradišci

Pogoršana epidemiološka situacija u Gradišci

GRADIŠKA – Na području Gradiške prošle sedmice  registrovana su 43 nova slučaja zaraze virusom korona što je posljedica nepoštovanja propisanih mjera, izjavila je za Radio Gradišku načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac.

„Samo u prošloj sedmici smo registrovali 43 pozitivna lica tako je broj aktivnih lica na području Gradiške 60, četiri pacijenta se nalaze na bolničkom liječenju, dva pacijenta su na Kovid odjeljenju Bolnice Gradiška, dok se dva pacijenta nalaze na Infektivnoj klinici UKC-a Republike Srpske“, rekla je Tepavac i dodala da je poslednjih dana povećan broj pacijenata  koji se hospitalizuju na Kovid odjeljenju.

Govoreći o novozaraženima Tepavac je istakla da su to lica mlađe i srednje životne dobi za razliku od ranijeg perioda kada su oboljevala lica starije životne dobi „Klinička slika sada je drugačija, osim temperature, grlobolje, gubitka čula okusa i mirisa, povraćanja i proliva javljaju se i vrtoglavica i bolovi u stomaku“, istakla je Tepavac i pozvala sve građane da ukoliko primjete nekih od ovih simtoma, ne idu na posao već da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja.

„Veliki broj pozitivnih lica prikriva svoje kontakte što nam stvara dodatne probleme i na taj način se pogoršava epidemiološka situacija“, naglasila je Tepavac.

Ona je istakla da posebno trebamo biti oprezni sada jer uskoro počinje nova školska godina i dodala da će u srijedu, 26.avgusta biti održan sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola  gdje će biti dogovorene procedure u slučaju oboljevanja djece od virusa korona.

Tepavac je još jednom pozvala sve građane na poštovanje svih propisanih mjera u borbi protiv virusa korona.