Naslovna Info Gradiška Pogledajte koji će lokalni putevi biti asfaltirani i rekonstruisani u 2022. godini...

Pogledajte koji će lokalni putevi biti asfaltirani i rekonstruisani u 2022. godini (FOTO)

GRADIŠKA – Nacrtom Plana korištenja sredstava ostvarenih od nakanada po osnovu korištenja šuma i šumskog zamljišta za 2022. godinu planirano je da se za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Gradiške izdvoji 700.000 KM. 

U devet mjesnih zajednica planirano je da se izgradi 11 dionica, ukupne dužine 8.460 metara.

-Predviđeno je asfaltiranje tri dionice puta u mjesnoj zajednici Turjak (put prema zaseoku Borkovići, Čupići i put stara pruga) i po jedne dionice u mjesnim zajednicama Grabavci (Čekići), Sovjak (put prema Pisariću), Cerovljani (put Matići), Donjim (Barajiša) i Gornjim Podgradcima (put Vujići), Seferovcima (put Cerovci), Kozincima i Kočićevu. Od navedenih 11 dionica puteva, devet se odnosi na asfaltiranje makadamskih puteva, a tri na potpunu rekonstrukciju postojećih asfaltnih puteva koji su u lošem stanju – istakao je Vedran Krežević, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove grada Gradiška.


Takođe, planirano je da se u 2022. godini izdvoji 150.000 KM za realizaciju dva projekta izgradnje ulica i parking prostora u gradskoj zoni.

-Planirana je izgradnja Jerusalimske ulice ukupne dužine 270 metara, sa kompletnom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, dok je predviđeno 100.000 KM za modernizaciju parking prostora između ulica Vidovdanske, Mis A.P. Irbi i Nikole Tesle – rekao je Knežević.