Naslovna Info Gradiška Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji obilaznice Čatrnja – Brestovčina (FOTO/VIDEO)

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji obilaznice Čatrnja – Brestovčina (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – U Gradišci je u završnoj fazi izgradnja obilaznice, što će rasteretiti gradsku gužvu u saobraćaju.

Ovaj infrastrukturni projekat, koji je davno proglašen kapitalnim u cilju rasterećenja Gradiške od svakodnevnih saobraćajnih gužvi, posebno teretnih vozila, nekoliko godina je bio zapušten.

Obilaznica je bila djelimično izgrađena, potrošeno nekoliko miliona maraka i na tome se stalo.

Lokalna vlast je ponovo aktuelizovala ovaj problem u namjeri da obilaznicu, koja je davno postala noćna mora ili, kako to ovdje kažu, gradiški „Skadar na Bojani“, konačno završi.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je pri kraju izgradnja obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine godine.

-Time bi imali i veće rasterećenje grada, ali i prigradskih naselja Obradovac, Kruškik i Čatrnja, koja će sa preseljenjem carinskog terminala sada nosti veći teret saobraćajnih gužvi – rekao je Adžić.

On je naveo da Gradska uprava projekat izgradnje obilaznice realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem “Autoputevi Republike Srpske”.

-Obilaznica će, osim rasterećenja saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima, dati i nove mogućnosti širenja Gradiške i razvoja stanogradnje i privrede na tom lokalitetu – ocijenio je Adžić.