Naslovna Info Gradiška Pogledajte kako izgleda sportska dvorana “Servitium” (FOTO/VIDEO)

Pogledajte kako izgleda sportska dvorana “Servitium” (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Gradiška će tokom ove godine konačno da dobije modernu i višenamjensku sportsku dvoranu “Servitium”, čija gradnja je započela još 2008. godine.

Sportska dvorana je 2012. godine stavljena pod krov i tada je promjenom vlasti zaustavljena gradnja tog objekta, dok je čitav slučaj završio na sudu.

Tek 2017. godine sudskim poravnanjem i isplatom troškova izvedenih radova, zateznih kamata i sudskih troškova na teret lokalne uprave koja je investitor izgradnje sportske dvorane, građevinski proces je odblokiran i nastavljeni radovi na izgradnji ovog objekta.

Ovaj prelijepi objekat na samom ulazu u grad konačno će udomiti brojne sportske klubove iz grada na Savi koji su bili primorani da na takmičenja kao domaćini odlaze u druge gradove Srpske.

-Uređen je prostor oko dvorane. Unutrašnji radovi se svi privode kraju, kao što je ugradnja parketa i postavljanje sportske opreme u sastavu kompletne dvorane – rekao je gradonačelnik Zoran Adžić i dodao da Gradska uprava nastavlja sa investicijama i u trenutno otežanim uslovima izazvanim virusom korona.

Podsjećamo, dvorana je površine 5.700 kvadratnih metara, najveći dio zauzimati tri sportske dvorane, centralna na 1.400 kvadrata te još dve, za rukometna i košakaška takmičenja kao i multifunkcionalna dvorana koja će, pored ostalog služiti za borilačke sportove.

Ukupna vrijednost investicije je oko 12 miliona KM.