Naslovna Info Pogledajte kako će izgledati kružna raskrsnica “Jabuka” u Gradišci

Pogledajte kako će izgledati kružna raskrsnica “Jabuka” u Gradišci

GRADIŠKA – U Gradišci će vrlo brzo biti izgrađene tri kružne raskrsnice, za čiju izgradnju je javno preduzeće “Putevi RS” izdvojilo 4,1 milion KM.

Početkom maja ove godine sporazum o regulisanju međusobnih odnosa i koordinisanom djelovanju na aktivnostima za realizaciju tri projekta izgradnje kružnih raskrsnica potpisali su direktor JP “Putevi RS” Nenad Nešić i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Gradonačelnik Adžić je rekao da su kružne raskrsnice veoma važne za saobraćaj u Gradišci, te da je, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Јavnom preduzeću “Putevi Republike Srpske”, potpisan sporazum o izgradnji tri kružne raskrsnice, od kojih je jedna na ulazu u grad, na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka.

– Realizacija tog projekta i izgradnja kružne raskrsnice otvoriće Gradišku i dati novi izgled samom gradu i ulazu u njega, s druge strane biće rasterećena komunikacija sa graničnog prelaza, a isto tako napraviće dodatnu vezu sa budućim kružnim tokom obilaznice u Brestovčini – naveo je Adžić i dodao da će to značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

On je naglasio da su isto tako značajne investicije dvije kružne raskrsnice na području mjesne zajednice Nova Topola.

– Raskrsnica u Novoj Topoli je godinama strateški čep na regionalnom putu Srbac-Nova Topola-Kozarska Dubica i, uređenjem te raskrsnice, centar Nove Topole dobiće drugačiji izgled. Treća raskrsnica će biti na ulazu u Agroindustrijsku zonu Nova Topola, koja je jedna od najuređenijih zona u regionu i gdje trenutno 10 kompanija zapošljava oko 1.000 ljudi – istakao je Adžić.

On je istakao da je obaveza Gradske uprave bila da izradi tehničku dokumentaciju, izda građevinsku dozvolu i riješi imovinsko pravne odnose.

Adžić je dodao da je vrijednost kružnog toka na ulazu u Gradišku 2,7 miliona KM, a dva kružna toka na magistralnom putu u Novoj Topoli 680.000 KM i 770.000 KM.