Naslovna Info Gradiška POD KOZAROM VRIJEDNI: Popravka makadamskih puteva u Turjaku

POD KOZAROM VRIJEDNI: Popravka makadamskih puteva u Turjaku

GRADIŠKA – U Mjesnoj zajednici Turjak, pod Kozarom, u toku je popravka više putnih dionica.

Ukupna dužina je nekoliko kilometara, a radove finansira gradska uprava Gradiška koja je obezbijedila šljunak i drugi materijal.

Najviše posla je, kaže Nenad Mirjanić, predsjednik Savjeta MZ Turjak, u Kozari, Samardžijama, Gornjem i Donjem Turjaku i Trnovcu.

– U svim navedenim naseljima turjačkog kraja putevi su u lošem stanju, na pojedinim mjestima gotovo neprohodni. Zahvalni smo lokalnoj upravi koja je uvažila našu molbu i obezbijedila šljunak, te građevinsku mehanizaciju. To je za naš kraj od izuzetne važnosti, jer bez dobrog puta teško je ovdje živjeti – rekao je Mirjanić za Srpskainfo.

Izvođač radova je „Gradska čistoća“. Inače, na području potkozarskih mjesnih zajednica tokom posljednjih nekoliko godina asfaltirano je više od 100 kilometara puteva.https://507a1400fd15b2c7bf4e13e93c99061d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Najveće aktivnosti su u Grbavcima, Jurkovici, Turjaku, Cimirotima, Drageljima, Mašićima, Jazovcu… Osim toga, makadamske dionice, gradska uprava u saradnji sa mjesnim zajednicama, redovno održava.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.