Naslovna Događaji Počinje rukometno evropsko prvenstvo, na samom otvaranju komšijski obračun Srbije i Hrvatske

Počinje rukometno evropsko prvenstvo, na samom otvaranju komšijski obračun Srbije i Hrvatske

Večeras u Hrvatskoj počinje Evropsko prvenstvo u rukometu, a sve oči biće uprte u  Spaladium Arenu gdje će se sastati Hrvatska i Srbija u 20:30 časova.

Jedna od glavnih priča uoči ove utakmice je i Stefan Vujić, rukometaš rođen u Hrvatskoj koji je igrao za Hrvatsku, ali večeras u Splitu, debitovaće u dresu Srbije.

Šta treba znati uoči Eura? Da Hrvatima kojima se vratio stručnjak s kojim su osvojili najsjajnije medalje – Lino Červar, u svojoj vitrini nemaju samo evropsko zlato i da će biti posebno našpanovani. Ko je god domaćin bilo kakvog velikog rukometnog takmičenja on dogura daleko.

Jedan od prethodnih duela koji su vodili Srbija i Hrvatska.

Treba znati da su Francuzi sa samo jednim lijevim bekom. Nema Daniela Narcissea, ali prije su bili bez ijednog desnog beka (tu poziciju igrao Jerome Fernandez), pa to nije predstavljalo problem. Problem možda bude što nema titana među stativama Thierry Omeyera. Francuzi su aktuelni svjetski prvaci.

Fino je znati i da su Nijemci prije dvije godine napravili hirurški rez i sada opet imaju jak reprezentativni rukomet, fantastične golmane i neuhvatljiva krila. Oni su aktuelni evropski prvaci.

Standardno vrlo opasni mogu biti Skandinavci, posebno simpatična Norveška s najboljim igračem sutrašnjice Sanderom Sagosenom…

I to je otprilike to, sve se ostalo zna.
Nakon grupne faze prve tri reprezentacije prenosiće bodove u narednu fazu, u grupu od po šest timova. Nakon još tri odigrane utakmice (dakle ukupno šest mečeva) po dvije prvoplasirane selekcije ukrštaće se u polufinalu u Zagrebu.

U zagrebačkoj Areni 28. januara bit će odigrano finale. A večeras već finale prije finala ili finale svih finala nama na Balkanu, Hrvatska i Srbija.