Naslovna Sport Košarka Počeo “Streetball Gradiška 3X3” u Gradišci

Počeo “Streetball Gradiška 3X3” u Gradišci

GRADIŠKA – U Gradišci je juče otvoren šesti turnir u uličnoj košarci “Streetball Gradiška 3X3”, na kome učestvuje 60 ekipa u kategorijama seniori, juniori, kadeti, pioniri i mini-basket.U katerogiji mini-basket prijavljeno je 12 ekipa, sedam ekipa pionira, osam kadetskih, devet juniorskih i 24 ekipe u seniorskoj konkurenciji.

Јedan od organizatora turnira Dušan Ristić rekao je da je među seniorskim ekipama, osim ekipa iz Republike Srpske i Federacije BiH, i ekipe iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, te da očekuje veoma kvalitenu košarku.

On je naveo da je prvi dan turnira bio rezervisan za najmlađe učesnike u mini-basketu, a danas od 15.00 časova predviđeno je takmičenje pionira i kadeta, u srijedu, 7. avgusta, planirano je takmičenje u juniorskoj kategoriji, dok će takmičenje seniorskih ekipa biti održano u četvrtak, 8. avgusta.

– Finalne utakmice biće odigrane u petak, 9. avgusta, od 17.00 časova, kao i takmičenje u šutiranju trojki. Nakon toga planiran je koncert benda “Miler i prijatelji”, dodao je Ristić.

Turnir se održava na platou Kulturnog centra u Gradišci, trajaće do petka, 9. avgusta, a obezbjeđen je bogat nagradni fond u ukupnom iznosu od 6.500 KM.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Gradiška, a turnir su pomogli brojni sponzori. Turnir “Streetball Gradiška 3X3” dio je programa manifestacije “Gradiško ljeto 2019. godine”.