Naslovna Sport Fudbal Počeo “Lav Premium Arena 2022” turnir u futsalu u Gradišci

Počeo “Lav Premium Arena 2022” turnir u futsalu u Gradišci

GRADIŠKA – Prvi u istoriji dvoranski turnir u futsalu “Lav Premium Arena 2022” zvanično je počeo. Ovaj turnir okuplja 42 ekipe, u dvije kategorije, od kojih 21 ekipa nastupa u kategoriji “Seniori”, dok isto toliko ekipa nastupa u kategoriji “Radničke igre”.

S ciljem da ovaj turnir bude brend i da okuplja ekipe iz čitvaog regiona, grad Gradiška je podržao ovu manifestaciju, poručuje načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Dragutin Kovačević.

“Obzirom na geografski položaj Gradiške, mišljenja sam da ovaj turnir može postati pravi brend i ići rame uz rame s turnirima poput onog u Zagrebu poznatijeg kao ‘Kutija šibica’ ili banjalučki Borik. Ja bih se u svoje lično ime i u ime gradonačelnika Gradiške, Zorana Adžića, zahvalio svim društveno odgovornim kompanijama koje su podržale ovaj turnir”, rekao je Kovačević.

Da je sportska dvorana “Arena Gradiška” zaživila u punom kapacitetu, potvrđuje i njen direktor, Miloš Vujinić, koji dodaje da se sve više mladih u Gradišci opredjeljuje za dvoranske sportove.

“Evo godinu dana od otvaranja sportske dvorane ‘Arena Gradiška’ mi smo već organizovali niz manifestacija, među kojima je i ovaj ‘Lav Premium Arena 2022’ turnir u futsalu. Raduje me činjenica da su to i građani Gradiške prepoznali, koj su evo kao što vidite došli da isprate ovu manifestaciju ali su prepoznali i privrednici, kojima bih se ovim putem zahvalio na pomoći u organizaciji turnira, kao i gradu Gradiška i Gradskoj upravi”, rekao je Vujinić.

Pomenuti turnir trajaće do 18. januara, kada je predviđeno svečano finale, a dan pauze će biti 13. januar. Sama manifestacija ima i humanitarnu notu, gdje će dio sredstava od ulaznica biti uplaćen na račun Udruženja roditelja djece sa autizmom “Duga”, prenosi Micromreža.