Naslovna Specijal Hrana Počelo snimanje serijala gastronomsko- turističkih emisija pod nazivom „Chef“

Počelo snimanje serijala gastronomsko- turističkih emisija pod nazivom „Chef“

GRADIŠKA – Poznati kuhar i ugostitelj iz Gradiške Vladan Šurlan ovih dana počeo je snimanje serijala gastronomsko- turističkih emisija pod nazivom „Chef“, koje bi trebale da pokažu čari grada na Savi, Lijevča polja i Potkozarja.

Podrška u realizaciju ovog projekta stigla je i od lokalne Turističke organizacije.

U njoj su izarazili zadovoljstvo što će Gradiška i na ovaj način biti promovisana u javnosti, te prikazana onima koje možda tek trebaju da je posjete grad na obali Save i njegovu okolini.

– Ideja je nastala iz želje da kroz svoju profesiju promovišem i svoj rodni grad, odnosno Gradišku sa njenom okolinom i ljepotama koje ima. Želja mi je da na jedan drugačiji način prikažem potencijal Lijevča polja, Kozare i Potkozarja – rekao je Šurlan na početku snimanja serijala.

On je naglasio da su njegovu želju prepoznali i u lokalnoj sredini, odnosno Turističkoj organizaciji Grada Gradiška, koja je pomogla realizaciju ovog projekta.

– Radim sa ljudima koji su već radili uspješne turističke priče i nadam se da će ovaj serijal od pet emisija biti zanimljiiv. Plan nam je da se emisije prikažu na televizijama u Srpskoj i regionu, a moja želja da nešto slično radim i u drugim regijama naše Republike.

Plan je da se emisije snimaju u samom gradu, na padinama planine Kozare i u Lijevču polju, gdje će poznati kuhar pripremati neka od tradicionalnih jela iz tog kraja.

Izvor: SeeSrpska