Naslovna Info Gradiška Počelo proljećno uređenje grada (FOTO)

Počelo proljećno uređenje grada (FOTO)

GRADIŠKA – Početak “Proljećne akcije uređenja grada” otvorio je danas načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Početku akcije prusustvovali su predstavnici lokalne uprave i javnih preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola, te mališani iz predškolske ustanove “Lepa Radić”, koji su zasadili cvijeće u parku.

Prvi čovjek opštine je istakao značaj samosvjest svih građana o važnosti uređenja grada, kako bi on bio čistiji i ljepši.

On je rekao da djecu treba educirati od malih nogu o ovim pitanjima i naučiti ih kako da doprinesu svojim djelim kako grad da bude uređeniji.

Načelnik Adžić je mališanima podijelio majice i sokove, a nakon čega su oni zasadili cvijeće.

Direktor preduzeća “Gradska čistoća” Gradiška Željko Bilbija rekao je da ovo preduzeće već mjesec dana sprovodi aktivnosti u okviru proljećnog uređenja grada.

Bilbija je naveo da je pripremljeno oko 3.500 sadnica cvijeća koje će biti zasađene do Dana opštine Gradiška – 24. aprila.

Gradska čistoća”, osnovne i srednje škole, Privredno društvo “Grin tenk” Gradiška, Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Lepa Radić”, Ribolovno društvo “Amur”, volonteri, studenti, ekološke sekcije i drugi koji se bave očuvanjem životne sredine.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 24. aprila, predviđeno je prikupljanje sitnog i kabastog otpada, pranje ulica, obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, krpljenje udarnih rupa i uređenje zelenih površina.