Naslovna Info Gradiška POČELA ŠKOLA LOKALNE DEMOKRATIJE

POČELA ŠKOLA LOKALNE DEMOKRATIJE

GRADIŠKA – Škola lokalne demokratije, u organizaciji Mladih socijaldemokrata Gradiška, okupila je ove godine najviše polaznika do sada, njih 70, koji će u naredna tri mjeseca učestvovati u 11 radionica o različitim temama – liderstvu, političkom sistemu Republike Srpske i BiH, učešću mladih u politici i drugom.

Predsjednik Opštinske organizacije Mladih socijaldemokrata Gradiška Nevena Rakić rekla je novinarima da su predviđene i tri posjete Banjaluci – kod predsjednika Republike Srpske, predsjednika Vlade Srpske i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-Cilj Škole je da promovišemo pozitivne vrijednosti, da mladi ljude uče, rade, i da kroz druženje i rad postanu dobri prijatelji i građani – navela je Rakićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić istakao je da SNSD vodi računa o mladim ljudima, računa na njih i želi da ih na vrijeme uključi u sve sfere društvenog i političkog života.

Adžić je naglasio da su mnogi mladi iz prethodnih pet generacija Škole lokalne demokratije danas postali odbornici ili su na zanačajnim pozicijama u lokalnoj upravi.

-SNSD želi da razgovara i obuči mlade ljude kako da u narednom periodu kreiraju uslove života onako kako to njima odgovara, da ostanu da žive na ovim prostorima i razvijaju Republiku Srpsku i Gradišku- kaže Adžić.

Svečanom otvaranju Škole lokalne demokratije prisustvovali su predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić, funkcioneri i članovi SNSD-a.

Srna