Naslovna Info Gradiška Počela 33. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Počela 33. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

GRADIŠKA – Počela je danas 33. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška.

Na dnevnom redu sjednice su Izvještaj gradonačelnika o radu u organima preduzeća koji obavljaju komunalne djelatnosti, „Vodovoda“, Gradske čistoće“ i „Toplane“ te informacije o poslovanju ovih preduzeća u 2019. godini.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju sa godišnjim obračunom javnih preduzeća Sportski centar „ Servicijum“ i „Radio Gradiška“, te informacija o poslovanju „DEP-OT“ Banjaluka za prošlu godinu.

Odbornici će razmatrati i informacije o stanju u privredi, poljoprivredi, šumarstvu i lovstvu, organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite za 2019. godinu te stanju objekata i mjerama zaštite od poplava na području grada Gradiška.

Na dnevnom redu su informacije o stanju u oblastima kulture, sporta, informativne djelatnosti, statusu i položaju nacionalnih manjina i stambenoj oblasti na području grada za prošlu godinu.

Odbornici gradskog parlamenta će razmatrati i Prijedlog Programa rada Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ za radnu 2020/2021. godinu, sa Prijedlogom Odluke o davanju saglasnosti za povećanje broja djece u vaspitnim grupama.

Biće razmatrani i prijedlozi Odluke o osnivanju Profesionalne vatrogasne jedinice grada Gradiška, Odluke o dopuni Odluke o osnivanju „Turističke organizacije grada Gradiška“te  Odluke o izmjeni i dopunama Odluke o komunalnom redu.

Na dnevnom redu su prijedlozi određenih odluka iz oblasti prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa, te razriješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška direktno prenosi 33. redovnu sjednicu Skupštine grada Gradiška. LINK