Naslovna Info Gradiška Pobjeda SNSD-a u Gradišci: Adžić najavio inventuru

Pobjeda SNSD-a u Gradišci: Adžić najavio inventuru

Umor i zadovoljstvo, ostali su poslije slavlja u opštinskom odboru SNSD-a. Njihov i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP-Izvorni SDS, Zoran Adžić, osvojio je načelničku fotelju u opštini Gradiška. Smatra da su korektna kampanja i otvorenost za kritike građana, doveli na to mjesto.

Procjenjuje da će SNSD imati 10 ili 11 odbornika, ali i komotnu skupštinsku većinu.

“Skupštinska većina će biti 19 odbornika, iz stranaka koje su činile skupštinsku većinu, čitava saga je bila o toj priči na prostoru opštine Gradiška, a to su SNSD, DNS, SP i Izvorni SDS. Prvo što ću uraditi je smanjiti plate funkcionerima koji su zaista u ovim teškim vremenima podignute za 50 odsto, ali samo pet funkcionera, ovim drugima su zaista umanjena i neka prava koja imaju po kolektivnom ugovoru radnicima. To ću prvo da uradim pošto sam to obećao i građanima”, rekao je Adžić.

Slogan “Dokazano najbolje”, kandidata SZP, SDS-ovog Zorana Latinovića, birači nisu podržali.

Akutelnog načelnika Zorana Latinovića, danas snimo zatekli u zgradi Opštine. Kako su nam objasnili njegovi saradnici, imao je obaveza i sastanaka van kabineta. Međutim, nama se nije javljao ni na telefonske pozive. U njegovu odbranu, stale su stranačke kolege iz opštinskog odbora SDS-a.

U opštinskom SDS-u priznaju da su još u šoku. Nije im jasno šta je dovelo do lošeg izbornog rezultata. Tvrde da je Latinović, kao načelnik, učinio mnogo za sugrađane, ali da oni to nisu tako ocijenili. Kažu, za sada imaju pet odbornika.

“SDS je bila stranaka koja je najviše vukla, najviše davala, najviše žrtve podnijela u ovom svemu, znate. Kandidat gospodin Latinović je bio kandidat zajendičke koalcije, gdje su ga svi svojatali da je on zajednički kandidat. Ali nažalost, SDS je uvijek ta koja najviše poteže i najviše se njoj mnoge stvari odbijaju od glavu, ako što se deslio sad u RS”, rekao je predsjednik Opštinskog odbora SDS Gradiška Đorđe Krčmar.

Stanovnici Gradiške, nadaju se da im se trvenje političara neće u novom mandatu lupati o glavu. Bježe od priče o politici, ali nisu bez očekivanja.

To im obećava novi načelnik Zoran Adžić. Za prve dane u načelničkoj fotelji najavljuje inventuru da vidi gdje i na šta dolazi.