Naslovna Info Gradiška PLESNI KLUB “RITAM” IZ SRPCA OTVARA PLESNU ŠKOLU U GRADIŠCI

PLESNI KLUB “RITAM” IZ SRPCA OTVARA PLESNU ŠKOLU U GRADIŠCI

GRADIŠKA – Plesni klub “Ritam” iz Srpca u narednom periodu otvoriće plesnu školu za sve uzraste u Gradiški, a časove će “držati” magistar plesa i fizičke kulture Viktorija Savanović, koja se godinama u bivšem Sovjetskom savezu uspješno bavila plesom.

Savanovićeva je bila među 12 najuspješnjih plesnih parova u Ukrajini, a u Srpcu živi od 1991. godine, gdje je sa mužem Brankom Savanovićem osnovala Plesni klub “Ritam” prije punih 20 godina.

-Časovi plesa biće održavani ponedjeljkom od 19.00 do 22.00 časa u Kulturnom centru Gradiška, a prije početka rada “Ritam” će održati prezentacije po osnovnim i srednjim školama – rekao je nauspšešniji član plesnog kluba “Ritam” Svetislav Savanović koji je okitio sa deset titula prvaka BiH.

Svih 20 godina “Ritam” u najljepšem svjetlu predstavio Srbac i Republiku Srpsku na takmičenjima u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Rusiji, Urajini, Španiji, Austriji i NJemačkoj.

Da je “Ritam” jedan od najuspješnijih plesnih klubova u Republici Srpskoj dokazuje činjenica da su 18 puta bili prvaci BiH, osvojili 12 titula prvaka Kupa BiH i više od 40 titula prvaka Republike Srpske.

Najveći uspjesi kluba su prvo mjestu na Evropskom prvenstvu “Latino šou” 2009. godine u Budvi i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu “Latino šou” 2008. godine, koje su osvojili Svetislav Savanović i Olivera Ćosić.

Direktor Kulturnog centra u Gradišci Željko Blagojević navodi da će sa zadovoljstvom ustupiti adekvatan prostor za rad škole plesa.

-Ovakve sekcije i aktivnosti su jako značajne za razvoj kompletnog ljudsog bića, razvoj ritmike, melodije i pokretljivosti tijela djece u razvoju – istakao je Blagojević koji je dodao da je Kulturni centar dao punu podršku plesnom klubu “Ritam”.