Naslovna Info Gradiška PENZIONERI UŽIVAJU UZ SAVU: Da su svi dobronamjerni i raspoloženi kao Fišeković...

PENZIONERI UŽIVAJU UZ SAVU: Da su svi dobronamjerni i raspoloženi kao Fišeković i Svjetlica, svijet bi bio ljepši

GRADIŠKA – Prve ovogodišnje dane dvojica komšija i dobrih drugara Boro Svjetlica i Enes Fišeković svaki slobodni trenutak koriste da izađu na savski kej u Gradišci i osmotre vodostaj Save .

Nivo rijeke raste već danima i dostigao je na mjernoj letvi brojku od 640 centimetara. Doduše porast vodostaja kao da posustaje.

– Sada se lakše diše. Na svakih dva sata Sava poraste jedan centimetar, a posljednjih dana prošle godine dolazila je za podlanicu. Voda nosi svega, najviše drveća, pa su aktivni sakupljači, koji u ovakvim prilikama za dan mogu prikupiti nekoliko metara ogrijeva – kaže Enes Fišeković, nadaleko poznati meraklija i sevdalija.

Možemo pjevati ljetni dan od jutra do večeri

Eno, kako ga od milja zovu prijatelji odličan je harmonikaš i pjevač, a repertoar mu je povelik.

– Kad smo raspoloženi i kad podmazujemo grlo, možemo pjevati ljetni dan od jutra do večeri da ne ponovimo ni jednu pjesmu dva puta. Pjevamo i zimi uz neizbježne specijalitete, kuvane koljenice, sudžuke i kulene – kaže Boro Svjetlica, nadaleko poznati lovac i šaljivdžija.

Obojica su poznata širom Bosanske Gradiške baš po pozitivnoj energiji

Osim što mjere vodostaj Save Boro i Enes mjerkaju i prolaznice. Vrlo često se razmijeni i koja riječ, a današnji razgovor sa ženama se uglavnom svodi na čestitanje novogodišnjih praznika.

Svjetlica je dodao da bi i žene bile vedrije

– Da su svi ljudi dobronamjerni i raspoloženi kao nas dvojica, svijet bi bio daleko ljepši – kaže Fišeković, a Svjetlica je dodao da bi i žene bile vedrije.

Najavili su da će Sava od nedjelje početi stagnirati, a da će njihovo raspoloženje i dalje držati visok nivo. Obojica su poznata širom Gradiške baš po pozitivnoj energiji, koju ni malo ne štede i prenose je neprestano na ljude oko sebe.

Autor: Boško Grgić /MojaSrpska.info/

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.