Naslovna Info Gradiška Penzioneri odigrali revijalni šahovski turnir sa ekipom grada Gradiška

Penzioneri odigrali revijalni šahovski turnir sa ekipom grada Gradiška

GRADIŠKA – U organizaciji Udruženja penzionera grada Gradiška danas je odigran revijalni šahovski turnir između reprezentacije grada Gradiška i članova Udruženja penzionera. Bolja je bila ekipa Grada koja je pobjedila penzionere rezultatom 3-1.

(Spomenko Bavrlić-Zlatko Sarajlić remi, Nenad Latinčić-Branislav Vučkovac remi, Boško Banović-Radovan Kosić 0-1, Dragutin Đurđević-Spasoja Škobić 0-1)

Prva partija odigrana je na baštenskoj tabli u parku kod graničnog prelaza koja je remizirana zbog kiše. Takmičenje je nastavljeno u prostorijama Udruženja penzionera.

Predstavnik ekipe penzionera Spomeko Bavrlić rekao je da su mladi šahisti jaki protivnici. On je istakao da su većina njih bili njegovi učenici i  da je normalno da su se razvili i dorasli da budu bolji od učitelja. Bavrlić je dodao da je današnje takmičenje  održano jer zbog virusa korone ove godine neće biti održano opštinsko ni republičko šahovsko prvenstvo penzionera.

Predstavnik ekipe grada Gradiška Vladimir Subotić rekao je da je takmičenje odigrano na četiri table sa tempom igre od 15 minuta. On je naglasio da su obe ekipe bile kvalitetne ali da je ipak ekipa grada bila bolja.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Gradiška Ostoja Popović rekao je da ovo udruženje ima dosta dobrih šahista i pozvao mlade da dođu uče šah i odmjere snage sa starijima na baštenskoj tabli u parku kod graničnog prelaza.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ognjen Žmirić izrazio je zadovoljstvo što je baštenska šahovska tabla  mjesto okupljanja mladi i starih naglašavajući da mladi mnogo naučiti od starijih generacija.

Izvor: Radio Gradiška