Naslovna Info Hronika Peđa se obesio jer su mu branili brak sa muslimankom?

Peđa se obesio jer su mu branili brak sa muslimankom?

Tužni epilog desetogodišnje veze između Srbina i Bošnjakinje u Okolici, nadomak Prnjavora. Višegodišnju ljubav branili i njeni i njegovi roditelji.

U potkrovlju porodične kuće u Okolici, nadomak Prnjavora, u noći između nedelje i ponedeljka, pronađen je obešen 34-godišnji Predrag Dujaković Peđa. U šturom saopštenju policije navodi se da je digao ruku na sebe, a motiv je, kako “Novosti” nezvanično saznaju, višegodišnja ljubav prema devojci druge vere, koja nije mogla da bude krunisana brakom. Navodno, njegovi i njeni roditelji bili su protiv ove dugogodišnje veze.

Od izvora upućenog u istragu, naš list saznaje da Dujaković nije ostavio oproštajno pismo, niti bilo koji trag koji bi upućivao ili otkrio razlog zbog kojeg je sebi prekratio život. Poznanici koji su ga tog dana videli kažu da ništa nije na to slutilo, mada su uočili da je proteklih dana “mnogo pušio i delovao zamišljeno”.

– Nismo tome pridavali posebnu pažnju, jer smo znali da već godinama Peđu mori nesrećna ljubav. Nije krio da je već deceniju ludo zaljubljen u devojku iz Prnjavora. On se javno jadao da ima nepremostiv problem, što je on Srbin, a ona muslimanka, odnosno Bošnjakinja – kažu komšije nesrećnog mladića i nekadašnje kolege iz ugostiteljskog objekta “Evropa”, gde je radio kao konobar.

“Novosti” saznaju da 26-godišnja N. Ć, Predragova devojka, potiče iz poznate preduzetničke porodice iz prigradskog naselja Konjuhovci. Nezvanično saznajemo da je ova devojka u Banjaluci završila fakultet, a odnedavno je zaposlena u jednom trgovinskom centru (“Bingo”).

POKUŠAO DA SE OTRUJE TABLETAMA

NEMALO je onih Prnjavorčana koji su slutili da će se zabranjena ljubav između Srbina i Bošnjakinje okončati tragedijom.

– Na te crne slutnje upućivao je još pre dva meseca Peđin prvi pokušaj samoubistva. On je popio šaku tableta koje je potom zalio velikom količinom alkohola, u nameri da sebi prekrati život. Teškom mukom spasli su ga lekari u banjalučkom Kliničkom centru – kažu za “Novosti” dobro upućeni sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni.

Ninko Đurić – Večernje novosti