Naslovna Info Gradiška Pečat opštine Gradiška u sefu, sala pod ključem

Pečat opštine Gradiška u sefu, sala pod ključem

Gradiška – Primopredaja dužnosti novom rukovodstvu Skupštine opštine Gradiška juče nije završena, a novoizabrani predsjednik parlamenta Uroš Grahovac rekao je da će obavijestiti policiju i tužilaštvo ako im ne budu predati pečat, službena dokumentacija i sala koji su pod ključem, piše”Glas Srpske”.

Nova većina je apelovala na smijenjenog predsjednika Skupštine Radislava Dončića da preda dužnost Grahovcu kako bi izbjegli dalje neprijatnosti. Grahovac je rekao da nije uspjela primopredaja dužnosti koju je nova većina pokušala da obavi na demokratski način.

– Nismo preuzeli pečat niti smo željeli da nasilno ulazimo u skupštinske prostorije, koje nam pripadaju kao novoj većini. Upozorili smo Dončića na niz nezakonitih radnji, koje se mogu okvalifikovati kao zloupotreba položaja, pa je na sjednici Skupštine opštine usvojen zaključak kojim se traži utvrđivanje odgovornosti – rekao je Grahovac i dodao da će danas ponovo pokušati da obave primopredaju dužnosti.

Dončić je rekao da će odlučiti kakve će poteze povući tek kada dobije zapisnik i odluke o razrješenjima i imenovanjima, koja su uslijedila na vanrednoj sjednici Skupštine koju je sazvala nova većina.

Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška održanoj u ponedjeljak smijenjeno je kompletno skupštinsko rukovodstvo, načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, direktori javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština i članovi njihovih upravnih i nadzornih odbora. Njihova mjesta zauzeli su predstavnici stranaka koje čine novu većinu.

Novu skupštinsku većinu čini 17 odbornika – deset iz SNSD-a, dva iz DNS-a, jedan odbornik stranke “Radom za boljitak” i četiri nezavisna odbornika, koji su istupili iz kluba SDS-a nakon što je došlo do raskola u toj stranci.