Naslovna Info Gradiška Pavić: Savez za promjene na nivou BiH vodi pogubnu politiku za RS...

Pavić: Savez za promjene na nivou BiH vodi pogubnu politiku za RS (FOTO)

GRADIŠKA – Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je večeras da DNS ne podržava politiku Saveza za promjene, jer ta koalicija vodi na nivou BiH pogubnu politiku po Republiku Srpsku.Pavić je u Gornjim Podgradcima kod Gradiške, gdje je održana javna tribina posvećena trenutnoj društveno-političkoj situaciji, istakao da DNS ne želi da, kao Savez za promjene, vodi politiku međunarodne zajednice, nego politiku svog naroda.

dns2

“Politika međunarodne zajednice u BiH nije dobra jer ne ulaže u privredu nego samo u nevladin sektor i zalaže se za prodaju društvenih dobara, a DNS nikada neće dozvoliti privatizaciju elektroprivrede, šuma i rudnika, jer oni treba da budu pokretač privrednog razvoja”, naglasio je Pavić.

On je naveo da je pogrešno i to što se politički odnosi prema Srbiji odvijaju putem dva kolosjeka – opozicije i aktuelne vlasti. “Ali, ispravnim odnosom premijera Srbije Aleksandra Vučića, zadržan je visok nivo odnosa Srbije i Srpske”, dodao je Pavić.

Pavić je istakao da je politika DNS-a pomirljiva i u interesu građana i da zbog toga bilježi konstantan rast članstva i povjerenja građana.

Večarašnjoj tribini u Gornjim Podgradcima, nakon koje je Pavić uručio članske karate novim članovima DNS-a, prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić, popredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić, generalni sekretar Dragutin Rodić, te predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban.

Skupu su prisustvovali i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Gradiška Vladimir Janković, predstavnici DNS-a iz Banjaluke, Prijedora, Srbca, čalanovi opštinskog odbora ove stranke u Gradišci i brojni građani.

SRNA, NN