Naslovna Info Gradiška Paketići za 370 mališana iz Gradiške

Paketići za 370 mališana iz Gradiške

GRADIŠKA – U Gradišci je danas 370 mališana iz socijalno ugroženih, višečlanih porodica, Udruženja za mentalno nerazvijenih lica, Udruženja “Duga” i Udruženja slijepih i slabovidnih, Udruženja gluvih i nagluvih i Udruženja Roma dobilo novogodišnje paketiće od Centra za socijalni rad Gradiška.

Ova ustanova već duži niz godina na ovaj način uveseljava djecu ovih kategorija.

Direktor Centra za socijalnI rad Gradiška Rade Cumbo istakao je da se značaj ovog događaja ogleda u socijalizaciji jer su se danas okupila djeca iz svih socijalno ugroženih porodica i Udruženja sa područja opštine Gradiška.

Novogodišnje paketiće obezbijedio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

-Lokalna uprava vodi računa o svim štićenicima Centra za socijalni rad i porodicama koje su u stanju socijalne potrebe – istakao je Adžić.

On je naveo da je tradicija da opštine Gradiška obezbijedi novogodišnje paketiće za ove kategorije kako bi ih razveselili za novogodišnje i božićne praznike.

Prvi čovjek opštine pozvao je svu djecu da 30. decembra dođu u “Zimski grad” i tačno u podne dočekaju dječiju Novu godinu uz banjalučki dječiji hor “Vrapčići”.

Dječake i djevojčice obradovao je i prigodan program koji je priređen baš za njih. U pravom novogodišnjem duhu igralo se i pjevalo a za program bili su zaduženi glumci Omladiskog studija Grad pozorišta Gradiška. Ipak, najviše ih je obradovao dolazak Djeda Mraz, koji im je podijelio paketiće.