Naslovna Info Gradiška Ozvaničen kandidat SNSD-a za načelnika Gradiške: Zoran Adžić izlazi na crtu imenjaku...

Ozvaničen kandidat SNSD-a za načelnika Gradiške: Zoran Adžić izlazi na crtu imenjaku Latinoviću

GRADIŠKA – Predsedništvo OO SNSD-a u Gradiški jednoglasno je odlučilo da kandidat ove partije za načelnika opštine bude Zoran Adžić, poslanik u NS RS.

To je usledilo nakon ubedljive podrške koju je Adžić, inače predsednik opštinske organizacije SNSD-a dobio u mesnim odborima u Lijevču i Potkozarju. Vetar u leđa njemu je nedavno dao i predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekavši medijima, nakon sednice Glavnog odbora u Gradiški, da je veoma zadovoljan radom i poverenjem koje ova partija ima u gradu na Savi. Kazao je takođe da je Adžić veoma zaslužan za afirmaciju gradiškog SNSD-a nakon poraza na lokalnim izborima pre četiri godine, posebno gubljena pozicije načelnika. Podsećamo, tada je kandidat bio Nikola Kragulj koji posle osam godina vladavine izgubio od sadašnjeg načelnika Zorana Latinovića (SDS). Njemu će sada definitivno na crtu Adžić koji je posle prihvatanja načelničke kandidature izjavio da to za njega predstavlja veliku čast ali i izazov. Time je rešena višemesečna nepoznanica jer se u lokalnim političkim kuloarima špekulisalo sa više imena za ovu funkciju. Kao mogući kandidati pominjani su Nikola Kragulj, Milenko Pavlović, Željko Sladojević i drugi.

-Ubeđen sam u pobedu SNSD-a a time i svoju. Poverenje članstva me obavezuje da se maksimalno angažujem na stvaranju uslova za bolji život naših građana. Nastavićemo poslove zaustavljene pre četiri godine, prvenstveno ekonomsko jačanje, dovršetak infrastrukture i sadržaja za omladinu – izjavio je Adžić. On očekuje da će, posle sporazuma na republičkom nivou, dobiti podršku SP-a i DNS-a.

Gradiškom SNSD-u sada predstoji izbor kandidata za odbornike, nakon čega će u punom kapacitetu krenuti u kampanju za oktobarske izbore. Nakon rasprave u mesnim odborima sačinjen je spisak od 97 aktivista koji će uskoro biti sveden na tridesetak imena.

-Proveli smo široku raspravu u nameri da izaberemo najbolje i svima damo šansu da biraju ili budu birani. Sada je obaveza stranačkih organa da se opredele za konačnu odborničku listu – rečeno je „EuroBlicu“ u OO SNSD-a. Prethodno je Zoran Adžić rekao našoj redakciji da će, procenjujući na osnovu rasprave u mesnim odborima, mesta u odborničkim klupama zauzeti mnogo novih i ambicioznih ali i afirmisanih stranačkih prvaka.

Kandidati za načelnika

Osim Latinovića i Adžića, gotovo je izvesno da će u istu političku utrku Tihomir Mihajlović u ime Izvornog SDS-a a svoju kandidaturu najavio je i nezavisni kandidat Milan Sladojević, pravnik zaposlen u Opštini Gradiška.

Milan Pilipović EuroBlic