Naslovna Info OTVORENA TURISTIČKO – SPORTSKA MANIFESTACIJA ”DANI ZIME NA KOZARI”

OTVORENA TURISTIČKO – SPORTSKA MANIFESTACIJA ”DANI ZIME NA KOZARI”

Deseta turističko- sportska manifestacija ‘’Dani zime na Kozari’’ otvorena je danas na Mrakovici.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović čestitala je jubilej domaćinima i organizatorima, kao i desetu godinu rada Turističke organizacije grada Prijedora.

“Dani zime na Kozari ne samo da promovišu sve ono što pruža ova planina, nego i potencijalnim investitorima predstavlja potencijale za ulaganja koja su mogućnost za razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta”, dodala je Jovanovićeva.

Otvaranju Dana zime na Kozari prisustvovali su i gradonačelnici i načelnici opština koje gravitiraju Kozari, te predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija.

Za sportska takmičenja prijavilo se deset ekipa iz Prijedora, Gradiške, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice i Banjaluke, a za gastro takmičenja 23 ekipe iz Prijedora, Gradiške, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Sanskog Mosta i Broda. U gastro takmičenju će učestvovati ekipa Srednje stručne i tehničke škole iz Gradiške i ekipa Lovačkog udruženja ‘’Kozara’’, sekcija Gornji Podgradci.

Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zimskim igrama i u njima će učestvovati i ekipa omladine iz Gradiške.

Radio Gradiška, SRNA