Naslovna Kultura Izložbe Otvorena izložba Željka Gajića u Zavičajnom muzeju

Otvorena izložba Željka Gajića u Zavičajnom muzeju

GRADIŠKA – U Zavičajnom muzeju u Gradišci u petak je otvorena izložba rezbarija, skulptura i slika umjetnika Željka Gajića, povodom 30 godina njegovog stvaralaštva.

Gajić ističe da radi skulpture i slike raznim tehnikama i materijalima kojim u tom trenutku raspolaže.

-Stvaranje umjetničkih radova je moja unutrašnja potreba za istraživanjem. Svaka slika ima svoju priču, dok kada radim ikone, nastojim da svaka ikona ne bude klasična već da ima moj lični pečat po koje je prepoznatljiva – priča autor Željko Gajić.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška Bojan Vujinović istakao je da se Gajićev rad prvenstveno ogleda u skulpturama i reljefu rađenim u drvetu, ali i drugim umjentičkim djelima poput slikanja na platnu, šperploči i ogledalu.

-Nakon trideset godina bavljenja umjetnošću, ovaj autor se može pohvaliti time jer njegova djela, ikone krase mnoge crkve na prostoru banjalučke eparhije, dok njegove umjetnine krase mnoge institucije širom Evrope i Amerike – naglasio je Vujinović.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška Milovan Čikić pohvalio je rad Gajića, navodeći da dugi niz godina on uspješno i interesantno raznim tehnikama umjetnička djela stvara.

Foto galerija:

Izložba Željka Gajića iz Gradiške biće otvorena do 21. februara ove godine.