Naslovna Kultura Otvorena izložba fotografija – Djevojke pitaju žene: KOLIKO LJUBAVI JE DOVOLJNO?

Otvorena izložba fotografija – Djevojke pitaju žene: KOLIKO LJUBAVI JE DOVOLJNO?

GRADIŠKA – U izložbenom salonu Kulturnog centar Gradiška sinoć je svečano otvorena izložbe fotografija pod nazivom Djevojke pitaju žene: KOLIKO LJUBAVI JE DOVOLJNO?

Pet mladih djevojaka iz Banjaluke, Gradiške i Novog Grada: Tea Jagodić, Teodora Čikić, Ivana Bjeljac , Milana Tomić i Tajana Dedić Starović, predstavile su po prvi put gradiškoj publici svoje fotografije inspirisane ženama i vječitim pitanjem koliko ljubavi je dovoljno i da li je taj jedan dan u godini jedini kada treba pričati o tome.

Fotografkinja Tea Jagodić iz Banja Luke već godinama kroz svoje radove obrađuje ženske teme i položaj žena u društvu, a ovom prilikom okupila je još 4 koleginice da svoje stvaralaštvo pokažu široj javnosti.

Jagodićeva je istakla da izložene fotografije pričaju priču na sto načina,ali na jednu osnovnu temu, a to je položaj žena u društvu danas.

Teodora Čikić, fotografkinja iz Gradiške, ističe da je zahvaljujući njenoj kolegici Tei Jagodić došlo do relizacije ove izložbe u Kulturnom centru, dodajući da joj je posebno drago što upravo njeni sugađani prvi imaju priliku da vide ovu postavku fotografija.

-U susret Međunarodnog dana žena, željele smo da skrenemo pažnju na položaj žene u današnjem društvu i da pošaljemo poruku da je ženama potrebna pažnja svaki dan, a ne samo jednom u godini, rekla je Čikićeva.

Čikićeva je naglasila da je na svim njenim fotografijama osnovni motiv žena u različitim životnim dobima i u različitim situacijama, dodajući da je riječ o portretnim, street art i art fotografijama.

Nakon Gradiške, ova postavka biće izložena u Art klubu Prostor u Banjaluci, a nakon toga i širom Republike Srpske.

KC Gradiška