Naslovna Info Gradiška OTVOREN “ZIMSKI GRAD”: Građani Gradiške uživali uz „Amadeus bend“ (FOTO/VIDEO)

OTVOREN “ZIMSKI GRAD”: Građani Gradiške uživali uz „Amadeus bend“ (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – U Gradišci je sinoć uz koncert popularne grupe „Amedeus bend“ otvorena manifestcija „Gradiška zima 2019 / 2020“.

Manifestciju su otvorili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i mlada gradiška teniserka Tea Kovačević, koja je 11. decembra osvojila jedan od najprestižnijih svjetskih turnira za djecu do 10 godina „Mala Mo“ na Floridi, što je njen najveći uspjeh u karijeri, ali i jedan od najvećih uspjeha gradiškog sporta.

Obzirom da je Tea sinoć doputovala iz Majamija, Gradska uprava Gradiška odlučila je da joj organizuje doček u okviru otvaranja „Zimskog grad“.

Gradonačelnik Adžić je rekao da će u narednih mjesec dana građani moći da uživaju u čaroliji i „Zimskom gradu“ i brojnim manifestacijama.

„Ova manifestacija postaje brend Gradiške, a Gradska uprava će uvijek nastojati da se uvode novi sadržaji“, rekao je Adžić i zahvalio sponzorima.

On je naglasio da je ove veče postalo i posebno po tome što je Gradiška dočekala svoju malu tenisku šampionku, naglasivši da većina ljudi još nije ni svjesna koliki je ona sportski rezultat napravila i da je možda i buduća broj jedan u svjetskom tenisu.

„Htjeli smo da je dočekamo ovdje na otvorenom, pred brojnim građanima, a sutra ćemo joj prirediti i prijem u Gradskoj upravi“, dodao je Adžić.

Tea je zahvalila svim građanima Gradiške na dočeku i naglasila da joj je cilj da bude najbolja svjetska teniserka.

Ona je istakla da je pobjeda na turniru „Mala Mo“ i za nju bila iznenađenje, posebno jer je u pet mečeva izgubila samo četiri gema.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da im mnogo znači ovaj doček i da je to podstrek da i dalje Gradišku prestavljaju u najboljem svjetlu.

On je naglasio da je Tea osvojila najprestižniji turnir za mlađe juniore na svijetu, ostvarivši ubjedljive pobjede protiv najboljih mladih teniserki iz SAD-a i drugih svjetskih zemalja, gdje je se tenis trenira i igra na vrhunskomk nivou.

Kovačević je istako da se ovim rezultatom treba da diči cijela Republika Srpska, a da će se Tea i on truditi da svake godine u Gradišku donose ovakve trofeje.

On je zahvalio gradonačelniku Gradiške i sponzorima koji su im pomogli da otputuju na turnir.

U ambijentu „Zimskog grada“, na vanjskoj pozornici i na platou ispred gradiškog Kulturnog centra, do 14. januara biće organizovani brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera, a posjetioci mogu da uživaju i u klizalištu.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić naveo je da će doček Dječije nove godine biti organizovan 29. decembra od 11 časova uz koncert Dječijeg hora „Vrapčići“ iz Banjaluke i popularnog animatora „Fazonka“.

„Doček Nove godine 31. decembra uz nastup gradiški rok bend „Tripl šot“ i di-džeja počeće u 20 časova i 30 minuta. Za doček Pravoslavne nove godine 13. januara 2020. godine u Gradišci će nastupiti grupa Galija, a koncert počinje u 22 časa“, dodao je Vujinić.

Manifestaciju „Gradiška zima“ organiziju Gradska uprava i Turistička organizacija Gradiška, u saradnju sa drugim ustanovama i brojnim sponzorima.

Foto galerija: