Naslovna Kultura OTVOREN TRODNEVNI FESTIVAL STEND AP KOMEDIJE U GRADIŠCI

OTVOREN TRODNEVNI FESTIVAL STEND AP KOMEDIJE U GRADIŠCI

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci večeras je otvoren Drugi međunarodni festival stend ap komedije “Hit stend ap”.

U okviri prve večeri trodnevnog stend ap festivala večeras su se, pred oko 300 posjetilaca, predstavili hrvatski glumac i komičar Stojan Matavulj, stend ap komičari iz Srbije Srđan Dinčić i Jelena Radanović, i Martina Ipša iz Slovenije.

Matavulj, koji je svojim nastupom do suza nasmijao gradišku publiku, istakao je da je stend ap komedija “sms glumačka forma” u kojoj nema kostimiranja, šminkanja i učenja teksta na pamet, nego jednostavno komičar publici “kaže šta ima i ode”, nekada uspješno, a nekada neuspješno, što najviše zavisi od njega. “Teatar ima drugu vrstu uzbuđenja. On je ljubav i predanost. Stend ap je više jedan glumački ispušni ventil”, rekao je Matavulj.

Direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević istakao je da je želja Kulturnog centra, koji je festival “Hit stend ap” organizovao uz pomoć Zavoda za kulturu iz Maribora, da ovo postane tradicionalna manifestacija. Za sutra, drugog dana festivala, od 20.00 časova planirani su nastupi Marina Orsaga i Tina Sedlara iz Hrvatske i Ane Zlatanović i Aleksandra Perišića iz Srbije.

Drugi međunarodni festival stend ap komedije u Gradiški biće zatvoren u nedjelju od 20.00 časova, nastupima Neše Bridžisa, Nikole Silića i Ivana Nikolića iz Srbije i slovenačkih komičara Tina Vodopiveca i Lucije Ćirović.

Foto galerija:

STAND UP FOTO 1 STAND UP FOTO 9 STAND UP FOTO 8 STAND UP FOTO 7 STAND UP FOTO 6 STAND UP FOTO 5 STAND UP FOTO 4 STAND UP FOTO 3 STAND UP FOTO 2