Naslovna Sport Fudbal OTVOREN MEMORIJALNI TURNIR “OSTOJA MALEŠEVIĆ” (FOTO)

OTVOREN MEMORIJALNI TURNIR “OSTOJA MALEŠEVIĆ” (FOTO)

GRADIŠKA – U Grabavcima kod Gradiške danas je otvoren 21. Memorijalni fudbalski turnir “Ostoja Malešević”.

Turnir se održava na stadionu Fudbalskog kluba /FK/ “13 skojevki”, a u prvoj utakmici ekipa “Kozare” iz Turjaka savladala je “Kaleme” iz Trebovljena rezultatom 2:0 i u finalu će igrati protiv ekipe domaćina FK “13 skojevki” Grabavci, koja je, takođe, sa 2:0 pobijedila “Omladinac” iz Brestovčine.

Utakmica za treće mjesto, između FK “Kalemi” i FK “Omladinac”, igra se sutra od 16.00 časova a finalna utakmica, “Kozara” Turjak – “13 skojevki” Grabavci, počeće u 18.00 časova, nakon čega će biti upriličena dodjela pehara, nagrada i priznanja.

Tokom otvaranja Memorijalnog turnira “Ostoja Malešević”, koji je posvećen poginulom borcu Vojske Republike Srpske i bivšem igraču FK “13 skojevki”, otvorena je i izložba “80 godina fudbala u Grabavcima” i ozvaničen početak radova na izgradnji novih tribina i svlačionica, te uređenju terena na stadionu Gajevi.

Član uprave FK “13 skojevki” Željko Blagojević rekao je da se očekuje da do kraja godine bude urađena drenaža fudbalskog terana te završena ograda oko terena kao i veći dio radova na izgradnji tribina i svlačionica.

Blagojević je dodao da će arhivska građa, fotografije i svjedočenja bivših fudbalera, koja je korištena za izložbu “80 godina fudbala u Grabavcima” biti iskorištena za izradu monografije FK “13 skojevki”, koja bi trebalo da bude promovisana u septembru ove godine.

FK “13 skojevki” iz Grabavaca takmiči se u Opštinskoj fudbalskoj ligi Gradiška, u kojoj je prošle sezone vodio borbu za plasman u viši rang takmičenja, upravo sa dvije ekipe učesnice turnira, “Omladincem” iz Brestovčine i “Kalemima” iz Trebovljena.

Ipak, u samoj završnici takmičenja, ekipa “Kalema” bila je najbolja pa će se u narednoj sezoni takmičiti u Područnoj fudbalskoj ligi Gradiška, u kojoj se već godinama sa puno uspjeha takmiči i ekipa “Kozare” iz Turjaka. SRNA

foto 6 foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 foto 21 foto 20 foto 19 foto 18 foto 17 foto 16 foto 15 foto 14 foto 13 foto 12 foto 11 foto 10 foto 9 foto 8 foto 7