Naslovna Info Gradiška Otvoren literarni konkurs „Gradiško proljeće“ za učenika osnovnih i srednjih škola opštine...

Otvoren literarni konkurs „Gradiško proljeće“ za učenika osnovnih i srednjih škola opštine Gradiška

GRADIŠKA – Kulturni centar raspisao je Konkurs za najbolji literarni rad za učenika osnovnih i srednjih škola opštine Gradiška pod nazivom „Gradiško proljeće“, koji će biti otvoren od 28. marta do 5.juna 2018.godine.

Tim povodom , u Kulturnom centru održana je konferencija za novinare na kojoj je direktor Željko Blagojević javnosti predstavio stručni žiri, koji će ocijenjivati i selektovati pristigle radove,a kojeg čine: predsjednik žirija, eminentni književnik Rado Dimitrijević, nastavnik srpskog jezika i književnosti Mirjana Vukota i mladi pjesnik Srđan Pucar.

Blagojević je istakao da su ove godine za tri najbolja rada obezbijedili novčane nagrade u iznosu od 150 KM, 100 KM i 50 Km i naglasio da će proglašenje pobjednika literarnog konkursa „Gradiško proljeće“ biti održano 8.juna 2018. na manifestaciji „Aplauz molim“ u Kulturnom centru Gradiška.

Pored novčanih nagrada ,najbolji literarni radovi pristigli na konkurs „Gradiško proljeće 2018“, po odluci žirija, biće objavljeni u zajedničkoj zbirci radova u izdanju Kulturnog centra Gradiška.

– Pozivamo sve učenika sa područja naše opštine,koji lijepo pišu da svoje radove dostave u Kulturni centar Gradiška do 5 juna. Kao i prošle godine tema konkursa je slobodna, pa pustite mašti na volju i pišite nam, poručio je Blagojević.

Ovom prilikom, direktor Kulturnog centra Željko Blagojević predstavio je novi projekat u organizaciji Kulturnog centra „Školu kreativnog pisanja“,, koja počinje sa radom u subotu, 14. aprila od 19 časova koju će voditi ugledni književnik i predsjednik žirija Rado Dimitrijević.

Književnik Rado Dimitrijević pohvalio je inicijativu direktora Kulturnog centra o raspisivanju literarnog konkursa“Gradiško proljeće“ i i izrazio želju da to postane tradiconalna manifestacija u našem gradu.

-Imajući u vidu da je naš narod izuzetno talentovan kada je u pitanju lijepa pisana riječ, u razgovoru sa direktorom Željkom Blagojevićem, odlučili smo da u okviru konkursa“Gradiško proljeće“ pokrenemo Škole kreativnog pisanja, koja će biti prva tog tipa u Republici Srpskoj, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je dodao, da ukoliko bude dovoljno kandidata,oformiće grupu za djecu i odrasle.

Predsjednik i članovi žirija pozvali su ovom prilikom učenike da pišu na konkurs „Gradiško proljeće“, kao i da postanu polaznici Radionice kreativnog pisanja i tako otkriju svoj književni talenat ili izbruse već postojeći.

KC Gradiška