Naslovna Info Gradiška OŠ „Mladen Stojanović“ iz Vrbaške pobjednika 23. kviz „Istina o Srbima“

OŠ „Mladen Stojanović“ iz Vrbaške pobjednika 23. kviz „Istina o Srbima“

GRADIŠKA – U organizaciji SP i KD „Prosvjeta“ Gradiška u Kulturnom centru održan je 23. po redu kviz učenika osnovnih škola gradiške opštine iz nacionalnih predmeta: vjeronauka, srpski jezik i istorija u sklopu manifestacije „Istina o Srbima“.

I ove godine učešće je uzelo svih sedam osnovnnih škola gradiške opštine, čiji su učenici pokazali zavidno znanje iz pomenutih oblasti. Ipak najbolji su bili učenici OŠ „Mladen Stojanović“ iz Vrbaške, koji su zauzeli prvo mjesto.

-Cilj kviza „Istina o Srbima“ je poznavanje i čuvanje nacionalne istorije i očuvanje srpskoga jezika i pisma ćirilice, jer to su, najjača oruđa u odbrani jednoga naroda, a sve pod plaštom pravoslavlja, koje je bilo potisnuto za vrijeme bezbožnog komunističkog sistema, istakao je predsjednik žirija Mirko Milisavić.

Milisavić je naveo da je suština takmičenja zapravo, duhovna reanimacija i reanimacija nacionalnih i vjerskih vrijednosti srpskoga naroda.

-Od samog početka kviza, koji jeste takmičarskog karaktera, najvažnije je,ipak da djeca steknu ljubav prema nacionalnim predmetima i da ih ljubomorno čuvaju, bez ikakvih pretenzija i mržnje prema drugima, jer ljubav prema svojim vrijednostima, nalaže poštovanje tuđih vrijednosti, objasnio je Milisavić.

Milisavić je zahvalio svim nastavnicima i direktorima osnovnih škola, bez čije pomoći, kako ne bi bilo moguće organizovati ovo takmičenje.
Prema riječima , Mirka Milisavića kviz iz nacionalnih predmeta za osnovce jedino je takmičenje tog tipa u Republici Srpskoj.

Načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti, Davor Glišić je zahvalio SP i KD „Prosvjeta“ za organizaciju 23. po redu kviza iz nacionalnih predmeta, koji je jedinstven u Republici Srpskoj.

-Gradska uprava je sa zadovoljstvom podržala ovo takmičenje ,čiji je cilj da se njeguje identitet srpskog naroda i da mlađe generacije njeguju prave i istinske vrijednosti, istakao je Glišić.