Naslovna Specijal Ljepota i zdravlje Opustite tijelo masažom

Opustite tijelo masažom

U vrijeme brzog življenja, prekovremenog rada i previše sjedenja u kancelariji i pred računarom, veoma je važno da vodite računa o fizičkim aktivnostima, kako ne bi došlo do narušavanja zdravlja.
Jedna od metoda koju preporučuju stručnjaci je masaža, koja osim što pomaže opuštanju mišića, ali i relaksaciji, veoma je važna i u okviru fizikalne terapije, kada je prepiše ljekar.
Ona relaksira, opušta od stresa i napetosti, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bol i povećava elastičnost tkiva i tonus mišića, a pomaže i da se iz tijela izbace toksini, tako da je veoma važno poslije završetka tretmana da popijete čašu vode, koja će ubrzati kompletan proces detoksikacije.
Masaža je vid terapije koji se primjenjuje od najstarijih vremena, jer je jedino što je nekada moglo da pruži pomoć izlječenju, bio upravo dodir.
Postoje različite vrste i kombinacije masaža određenih dijelova tijela.

Lice, vrat i dekolte

Masaža lica, vrata i dekoltea uspješno otklanja napetost, poboljšava cirkulaciju i olakšava pokretljivost glave. Kombinacijom raznih masažnih pokreta uklanjaju se stres i glavobolja, a izazva se prijatan osjećaj vedrine i smirenosti.

Tijelo i lice

Ako želite savršen tretman opuštanja i odmor za svoju dušu i tijelo, najbolja je masaža cijeloga lica i tijela. Ova masaža će vas dodirom umiriti i potpuno opustiti.

Anticelulitna masaža

Ovo je veoma djelotvorna metoda kojom se poboljšava poremećena mikrocirkulacija, vraća elastičnost i stimulišu metabolizam i limfni sistem, te ubrzava izlučivanje štetnih materija.

Stopala

Najbolji način opuštanja nakon napornog radnog dana je dobra masaža stopla. Stopalima često ne posvećujemo dovoljno pažnje. Tabani su bogati mnoštvom nervnih završetaka koji se mogu stimulisati masažom i na taj način osvježiti cijelo tijelo.

Leđa

Masaža leđa je intenzivna masaža koja opušta leđne mišiće i vrat. Djelovanje masaže je rasprostanjeno na svim nivoima – tjelesnom, emocionalnom i duhovnom.