Naslovna Info Opstrukcije gradnje mosta kod Gradiške: Gužve na granici, grad u kolapsu

Opstrukcije gradnje mosta kod Gradiške: Gužve na granici, grad u kolapsu

GRADIŠKA – Ukoliko konkurs za izvođača radova na izgradnji savskog mosta ne bude raspisan do kraja godine, postoji mogućnost da se izgubi 6.800.000 evra iz IPA fondova.

Kolone i višesatna čekanja na prelazak granice putničkih i teretnih vozila, posebno leti, vikendom i praznicima, stvaraju nerešive probleme. Centar grada često je u blokadi zbog saobraćajnog kolapsa.

Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH više puta su ponovili da bi sredstva iz međunarodnih izvora za ovu namenu, doznačena Bosni i Hercegovini, mogla biti nepovratno izgubljena zbog procene da konkurs za izvođača radova neće biti raspisan ove godine. Osim toga, problem predstavlja i odugovlačenje izrade dokumentacije na relaciji Zagreb-Sarajevo-Banjaluka.

– Realno, postoji strah da ćemo doći u problem. Imamo još malo vremena da krenemo u završnu fazu – poručili su i Ministarstva saobraćaja i veza BiH.

Foto: M. Pilipović / RAS Srbija

Hrvatska još nije obezbedila novac kojim bi finansirala izgradnju svoga dela mosta, jasni su iz Autoputeva RS, obrazlažući razloge odugovlačenja uz napomenu da je BiH završila svoj finansijski deo. U “Hrvatskim cestama” saopštili su da je reč o veoma obimnim poslovima na pripremi dokumentacije i da nije realno očekivati završetak do kraja tekuće godine.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, uverava da je odgovornost na hrvatskoj strani.

– RS je uradila sve što je bilo potrebno da bi došlo do realizacije ovog projekta, a Hrvatska je to obustavila. Još 2013. godine susedna država je potpisala sporazum sa BiH o izgradnji ovog mosta – kaže Trninić.

Neđo Trninić

Foto: S Pasalic / RAS SrbijaNeđo Trninić

Ipak, najveće posledice višegodišnjeg odugovlačenja izgradnje mosta na Savi u naselju Čatrnja trpe stanovnici Gradiške.

Zoran Latinović, načelnik ove opštine apelovao je na predstavnike Evropske komisije da ozbiljno shvate ovaj problem te utiču na Hrvatsku i BiH kako bi što pre počela izgradnja mosta.

Zoran Adžić, poslanik SNSD u NS RS, smatra da se po svaku cenu mora insistirati na izgradnji mosta.

– Savet ministara BiH mora energičnije delovati. Takođe, i Gradiška trpi veliku štetu, a glas odavde se ne čuje. Svi moramo jasno reći da je sadašnja situacija nedopustiva i da to može izazvati bunt građana u našem gradu – naglašava Adžić.

Prezentacija dokumenta za izdavanje ekološke dozvole za izgradnju međudržavnog mosta održana je ove sedmice u Opštini Gradiška. Ekološka dozvola i drugi dokumenti biće javno izloženi na opštinskoj oglasnoj tabli do 28. septembra. Do tada je i rok za primedbe u pisanoj formi koje se mogu dostaviti Odelenju za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove.

Ukupna dužina mosta u produžetku trase autoputa Gradiška – Banjaluka, biće 430 metara, sa po dve saobraćajne trake u oba smera. Ukupna vrednost radova je oko 24 miliona KM.

BLIC