Naslovna Info Gradiška OPŠTINA GRADIŠKA RASPISALA KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA

OPŠTINA GRADIŠKA RASPISALA KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA

GRADIŠKA – Opština Gradiška je 17. novembra raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2016/2017. godini.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih godina studija, koji imaju stalno prebivalište na području opštine i nisu stariji od 26 godina, studenti sa prosjekom ocjena 8, 00, studenti po osnovu socijalnog statusa, bez jednog ili oba roditelja, civilne žrtve rata, djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske, djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i studenti sa invaliditetom, te studenti prve godine koji su nosioci Vukove diplome.

-Imamo utvrđenju listu deficitarnih zanimanja to su profesor fizike, diplomirani inženjer mašinski smjer mehatronika, diplomirani inmenjer elektrotehnike smjer elektro energetski industrijski sistemi i diplomirani defektolog. Na tu listu je dodato još diplomirani inženjer za mehaničku preradu drveta – rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška Davor Glišić.

Glišić je naveo da planirana sredstva za stipendiranje studenata u ovoj godini iznose  250 000 KM. Visina mjesečne stipendije iznosi kao i do sada 120 KM.

Konkurs je raspisan 17.novembra i otvoren je do 17. decembra, a zainteresovani studenti više informacija mogu dobiti u Opštinskoj upravi Gradiška ili na internet stranici www.opstina-gradiska.com.

OBAVJEŠTENJE – KONKURS za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2017/2018. godini

Tekst konkursa možete preuzeti ovdje.

Tekst prijave za dodjelu studentskih stipendija možete preuzeti ovdje.