Naslovna Info Gradiška OO DNS Gradiška: Nametnja privremene odluke o finasiranju sramotno i apsurdno

OO DNS Gradiška: Nametnja privremene odluke o finasiranju sramotno i apsurdno

GRADIŠKA -Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza Gradiška nikada neće i ne može prihavtiti da najbitniji dokument planiranja i razvoja jedne lokalne zajednice – budžet, postoji i bude donesen na osnovu privremenih odluka o finansiranju ili da budu nametnuti sudskim putem.
Nije normalno da bilo ko, zarad svojih interesa i „čuvanja fotelje“, građanima naše opštine plasira inforamcije da su privremene odluke o finansiranju opštine normanlno stanje jedne lokalne zajednice.
Zakon o budžetskom sistemu daje dovoljno mogućnosti svim direktno izabranim licima, a to su i načelnik i odbornici, da kreiraju budžet. Ideja, po kojoj bi 2016.godina bila „skrpljena“ odlukama o privremenom finansiranju ili odlukama koje će biti donesene u sudskom postupku, jeste i sramotna i apsurdna.
Ali šta drugo od rukovodstva opštine i očekivati – u posljednjih godinu i po dana kod nas je nenormalno postalo normalno. Samo kod nas je, izgleda, potpuno uredu što privreda propada umjesto da raste, da se stimulacijom smatra tjeranje investitora a izgradnja opštine ne vodi prema gradu nego samo do – palanke.
Čega se pametan stidi…

OO DNS GRADIŠKA