Naslovna Info Gradiška Oni ponosno nose medalje: Imena ovih 28 maturanata biće podebljana u školskom...

Oni ponosno nose medalje: Imena ovih 28 maturanata biće podebljana u školskom dosijeu (FOTO)

GRADIŠKA – Najbolji uspjeh medicinara, od uvođenja ove struke u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška, od 4,8 postiglo je odjeljenje maturanata sa 28 učenika.

Njima su, prilikom okončanja školovanja i rastanka od profesora, direktor škole Darko Golić, te razredne starješine Jelena Šurlan i Dario Gvozden, uručili medalje, nagrade i priznanja i zahvalili na izuzetnom učenju, vladanju, vannastavnim aktivnosti, učešću u humanitarnim i drugim akcijama u školi i gradu.

Direktor Golić kaže da su učenici Medicinske škole, koje su ispratili sa mnogo emocija, ali i ponosa, pokazali da je za njih znanje velika vrijednost na kojem će, nesumjivo, temeljiti nastavak školovanja.

– Oni su upisali struku medicinskih tehničara, prije četiri godine, takođe sa visokim prosjekom ocjena. Kod nas su donijeli đačke knjižice pune petica i, što je veoma važno, radne navike i odlučnost da se iskažu. U tome su uspjeli, a među 28 učenika imamo deset odlikaša tokom cijelog školovanja – kazao je Golić za Srpskainfo.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Maturanti Medicinske škole sa direktorom i profesorima

Medalje, koje je obezbijedio humnitarac Mićo Lukić, daje prvi put.

– Time želimo ukazati da je ovo odjeljenje naših maturanata po mnogo čemu specifično, drugačije od ostalih i da će njihova imena biti podebljana u školskom dosijeu, u ljetopisu i drugim dokumentima – naglasio je Golić.

Profesorka Jelena Šurlan kaže da su to učenici velikog potencija, koji posjeduju dobru bazu za nastavak školovanja, uporni i vrijedni, ponos škole i cijelog grada.

– Njihov primjer treba isticati jer je on jedinstven i svakako može biti uzor drugima. Znanje treba cijeniti, a omladinu podsticati na dokazivanje i stalnu potrebu za uspjesima – kazala je profesorka Šurlan.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Direktor Darko Golić sa profesorima Jelenom Šurlan i Dariom Gvozdenom

Profesor Dario Gvozden naglašava da je ovo izuzetna generacija po vladanju, ponašanju, učenju, odnosu prema obavezama i profesorima.

– Vjerujem da će oni za nekoliko godina, u najvećem broju postati ljekari, jer je za većinu medicina izbor daljnjeg školovanja. Želim da se oni, poslije vrate u svoju sredinu, a da ih mi ovdje, u našoj zajednici, dočekamo i pronađemo adekvatno zaposlenje – kaže profesor Gvozden.

On takođe ističe da su učenici učestvovali u akcijama davalaštva krvi, sportskim takmičenjima, u humanitarnim i radnim akcijama, školskim projektima, sportu, đačkim forumima…

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Profesorica Jelena Šurlan učenicima dijeli medalje

– Srednje obrazovanje i naša škola su važna stepenica našeg života. Ponijeli smo iz školee, osim znanja, najljepše uspomene, mnoga prijateljstva. Većina, gotovo svi, planiramo nastavak školovanja na medicinskim fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji. To je naš cilj i naš put – kazali su za Srpskainfo, nekako uglas, uzorni maturanti, medicinski tehničari iz Gradiške.

Za učenika generacije proglašena je Milica Ćurčija, iz prigradskog naselja Kruškik.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Milica Ćurčija

– Veoma sam srećna. Medicina, koju sam davno zavoljela, je moj životni izbor. Planiram na studij medicine u Banjaluku – kazala nam je Milica koja je i u osnovnoj školi bila đak generacije.

ODELJENJE OD 28 GENIJALACA

Među 28 učenika je pet muškaraca i 23 devojke. To su Andrea Topić iz Aleksandrovca, Nevena Lakić iz Kosijerova, Milana Šukalo iz Gornjih Podgradaca, Belma Mujanović iz Čatrnje, Šejla Hamzić iz Žeravice, Hanita Raković iz Dubrava, Nikolina Miladinović i Tatjana Turjačanin iz Mašića, Anđela Ivaštanin, Viktorija Paspalj, Nikola Divić, Miro Alibašić, Marko Malbašić, David Kalajdžić, Jovana Đakić, Ivona Bencuz iz Gradiške, Andrea Lazić i Minja Tica iz Kozinaca, Milica Ćurčija, Maja Zabrdac, Andrea Golub iz Kruškika, Tijana Sladojević iz Cerovljana, Tatjana Kojić iz Bereka, Srđan Despotović iz Rogolja, Lazarela Sladojević i Nina Pilipović iz Nove Topole, Ivana Zec iz Romanovaca i Marija Ponjević iz Rovina.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović