Naslovna Sport Ostali sportovi OK “Pliva” Šipovo bez bodova protiv Kozarinih djevojaka

OK “Pliva” Šipovo bez bodova protiv Kozarinih djevojaka

U nastavku takmičenja II lige RS, grupa I, ŽOK “Kozara” ubjedljivim rezultatom 3:0 po setovima savladala je rivala iz Šipova. Ovom pobjedom dodatno je “zacementirana” prva pozicija na tabeli, jer su i dalje od početka takmičenja bez poraza.

Na samom početku meča, uz izraz “odmjeravanje snaga” ekipe su osvajale poen za poen i ujednačenom borbom pokušavano je s obe strane ostvariti značajnu prednost. Stvari su se promijenile na bolje po domaći tim iz Gradiške nakon prvog tehničkog tajmauta, kada su uz odličan servis i izuzetnu odbranu izabranice trenera Darka Sandića osvojile 6 uzastopnih poena i na taj način bez prevelike neizvjesnosti privele prvi set kraju.

U drugom setu ŽOK “Kozara” nastavlja dobrim tempom, ali uz blago opuštanje u odbrani pružili su šansu protivnicima OK “Pliva” da se vrate u život. U igračkoj krizi domaćeg tima na scenu stupa Marija Gvozden koja serijom dobrih servisa pravi seriju poena, te na taj način omogućuje kapitenu ekipe Dunji Blagojević da odličnim napadom završi drugi set za vodstvo 2:0.

Što se tiče trećeg seta, disciplinovana igra Kozarinih djevojaka, sa velikom dozom samopouzdanja omogućuje rutinsku pobjedu i nova tri boda za potvrdu prvog mjesta na tabeli i konačan rezultat ovog meča 3:0.

Zaslužene pohvale na kraju meča dobila je Teodora Vidović, (2002. god), na mjestu tehničara, koja je odličnom distribucijom lopte tokom cijelog meča omogućila dobre napade svoje ekipe.

Sastav ŽOK “Kozara” : Mirjana Švraka, Jovana Bojanić, Jovana Jakovljević, Dajana Jakovljević, Ivana Maleš, Ivana Miljević, Dunja Blagojević (C), Nevena Bunić, Lena Tomić, Teodora Vidović, Anastasija Kragulj i Marija Gvozden, TRENER: Darko Sandić.

Autor: Dejan Gajić