Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH OGNJEN TADIĆ SRPSKU TUŽI, NAROD DUŽI

OGNJEN TADIĆ SRPSKU TUŽI, NAROD DUŽI

Advokatsko obećanje Ognjena Tadića da će Radojici Ratkovcu, kontroverznom biznismenu iz Prnjavora, iz budžeta Republike Srpske isplatiti više od dvadeset milona maraka, na ime sporova sa Republikom Srpskom oko koncesija za poljoprivredno zemljište ili po drugim osnovama, biće ispunjeno samo ukoliko građani RS na predstojećim izborima svoj glas poklone kandidatu tzv. Saveza za promjene.

O čemu se zapravo radi?

Ognjen Tadić je u svojstvu pravnog zastupnika Radojice Ratkovca, vlasnika više preduzeća, kupljenih na sumnjivim licitacijama, u nekoliko navrata tužio Republiku Srpsku, za čijeg se predsjednika kandiduje treći put.

Da li je to njegov najveći motiv za ponovnu kandidaturu, pitanje je koje predsjednički kandidat SDS-a vješto skriva od javnosti.

Činjenica je, da Tadić u svojstvu advokata za svoje klijente i sebe od Republike Srpske traži 19, 5 miliona maraka, uvećanih za zatezne kamate.

Taj posao bi mu uveliko bio olakšan, ukoliko bi građani RS na predstojećim izborima glasali za njega. Međutim, dajući glas za Tadića, vjerovatno ne znaju da time i tek rođeno dijete u Republici Srpskoj zadužuju za novih 15 maraka. I to samo kada je u pitanju “Slučaj Ratkovac”.

Ratkovac je, između ostalog, vlasnik prnjavorskog “Ratara”, Banje Guber, “RS kompani” i još nekoliko firmi. Iz političkih krugova poznat je kao kandidat za lokalne izbore u Srebrenici, koji je razbijanjem srpskog jedinstva omogućio Ćamilu Durakoviću da postane načelnik opštine.

Međunarodni faktori, koji podržavaju predsjedničkog kandidata SDS-a, vrše dodatni pritisak na pravosuđe, kako bi svi predmeti, koje je u svojstvu advokata podnio protiv Republike Srpske bili završeni kako je predložio tužilac, što bi u nekom narednom periodu i samu RS dovelo u težak finansijski položaj.

Ratkovac se nada, da će zahvaljujući članovima opštinske Komisije za procjenu štete u Prnjavoru, od Republike Srpske dobiti dodatnih 3,3 miliona maraka, na ime navodne štete u poplavama, koje su zadesile prnjavorski “Ribnjak”.

Nadležni organi ovih dana provjeravaju ulogu Duške Kopustenjski, načelnice opštinske inspekcije u Prnjavoru i člana Nadzornog odbora u pet preduzeća, čiji je većinski vlasnik Radojica Ratkovac.

NID Novi pečat